Nieuwe Mean Machine van Peter de Ridder bijna klaar om werf te verlaten

  • Author: Guy C.
    Date: ma, 11/02/2008 - 04:00
    Tags:

Mean MachineHet seizoensbegin 2008 van het Mean Machine team mag redelijk gevuld worden genoemd.

Niet alleen zijn ze actief in het Farr 40 circuit, ook hun gloednieuwe MEAN MACHINE TP 52 zal binnen enkele weken de werf verlaten. Het nieuwe TP 52 design van Rolf Vrolijk, alweer hij, dat wordt gebouwd in de Salthouse scheepswerf te Nieuw Zeeland, begint nu echt wel vorm te krijgen.

De constructie begon ongeveer 5 maanden geleden in oktober. Het bouwproces verliep tot nu toe zonder problemen en werd van nabij gevolgd door Chris Reid, de constructie manager en kapitein van de nieuwe MEAN MACHINE. De nieuwe romp van de TP 52 werd volledig vervaardigd uit carbon en is klaar.

Carbon romp van nieuwe Mean MachineNieuwe carbon rompHet team is nu met de constructie van het gloednieuwe dek begonnen. Volgens Peter de Ridder himself zal het grootste verschil met de vorige MEAN MACHINE net daar te vinden zijn. Het ontwerp en de inrichting van het dek zijn blijkbaar dusdanig vernieuwend dat de sluier pas zal worden gelicht als de boot de werf zal worden buiten gereden. En dit staat gepland voor midden maart.

Het nieuwe speeltje van de Ridder zal dan op een cargoschip worden geladen, welke koers zal zetten naar jawel, België. Van bij ons zal ze over weg worden getransporteerd naar Valencia, Spanje. Vanaf 22 april zou ze daar dan volledig in elkaar worden gezet. Het Mean Machine Team zal na de Farr 40 World’s in Miami (V.S.) dan ook weinig rust gegund worden. In Spaanse wateren mogen ze dan zo snel mogelijk de nieuwe MEAN MACHINE raceklaar maken.

Bron : www.mean-machine.nl

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: