Winterwedstrijd in Drimmelen afgelast wegens te weinig wind

Winterwedstrijd DrimmelenGisteren was het de bedoeling dat de 5e winterwedstrijd van de winterserie in Drimmelen gezeild zou worden, maar de weergoden hadden iets anders in petto voor de zeilers. De wind ontbrak namelijk.

Het comité vond 's morgens dat er genoeg wind stond om te starten, dus dat gebeurde ook. Alleen er was één klein puntje wat toch vrij belangrijk bleek te zijn, er stond een redelijk sterke stroming. Dit veroorzaakte dat de verschillende (voor de windse) starten in een grote puinhoop uitliepen.

Na de start werd het veld stroomafwaarts richting de eerstvolgende ton gestuurd, waar vervolgens het ene na het andere anker overboord ging. Het was een leuk gezicht om sommige doorzetters te zien knokken tegen de stroom. Helaas voor deze deelnemers leverde het vaak niets op, ze zagen de ton alleen maar kleiner worden.

Voordewindse start zonder windVoordewindse start zonder windOm half 1 was er de eerste opgever. De rest van het veld volgde het voorbeeld van deze boot. Een half uur later was slechts een enkeling nog op het water. De rest zat lekker na te borrelen in de kuip of in het clubhuis van de vereniging. De zon scheen volop dus het was hier een ideaal weertje voor.

De sponsor van deze wedstrijd was Flying Tiger Boats. Zij zorgden voor de koffie, de cake en de prijzen die niet uitgereikt zijn.

Er waren veel fotograven aanwezig op het water. Standaard was er de verenigingsfotograaf Michiel Bastianen. Maar ook Anusjka Martens van Objectivo en Renee Middelkoop van 14Mb waren van de partij om een paar plaatjes vast te leggen.

De volgende wedstrijd wordt gevaren op 24 Februari. Hopelijk dit keer wel met wind!

Meer informatie op www.wsvbiesbosch.nl
Foto's © Anusjka Martens / www.objectivo.nl

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: