Yngling kernploeg komt traag op gang tijdens het WK in Miami + video

WK Yngling zeilenDe Nederlandse kernploegboten kwamen langzaam op gang op de eerste dag van het wereldkampioenschap in de Ynglingklasse in Miami. De resultaten in de eerste race vielen tegen maar al in de tweede wedstrijd wisten Mulder, Faber en Witteveen de juiste versnelling te vinden en eindigden op een vierde plaats.

De negen Nederlandse topsporters zeilen in steeds wisselende samenstellingen in teams van drie op drie verschillende boten.

Dit Wereldkampioenschap doen 28 deelnemers mee uit 18 landen. Favorieten voor de eindoverwinning zijn de huidige wereldkampioenen uit Engeland, de Amerikanen, de Russen en volgens het Watersportverbond ook de Nederlandse kernploegzeilsters.

Tijdens de OCR in Miami, dat als voorbereidingsevenement voor het WK geldt, hebben de Oranjezeilsters een goed resultaat neergezet. Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen (NED 1) goud te bemachtigen. Ook de andere kernploegteams deden het goed met een derde en elfde plek.

Voor dit evenement heeft bondscoach Maurice Paardenkooper de volgend opstelling bepaald:

  • Mandy Mulder, Marije Faber, Merel Witteveen
  • Janneke Hin, Brechtje van der Werf, Floortje Hendriksen
  • Renee Groeneveld, Annemieke Bes, Marije Kampen

Er stond op 10 februari relatief veel wind uit het noordoosten op het wedstrijdwater in Biscayne Bay. Ongebruikelijk omstandigheden voor deze locatie. Het duurde dan ook even voordat Mulder, Faber en Witteveen grip kregen op de wind. Beste Nederlandse boot in het tussenklassement is die van Groeneveld, Bes en Kampen op een twaalfde plaats. Mulder, Faber en Witteveen staan 13de. Hin, Van der Werf en Hendriksen staan 27ste met een met een diskwalificatie in race twee.

Mandy Mulder analyseerde de dag. “We hadden een prima start de eerste race maar we misten een paar slagen, een paar windraaiingen en zakten weg. Daar kwamen we die eerste wedstrijd niet meer uit. Na een goede analyse met coach tussen de wedstrijden door kwamen we goed terug. De tweede race zeilden we een mooie vierde plaats. Ik ga ervan uit dat we deze wedstrijd als slechtste resultaat gaan aftrekken. De week is nog lang.”

Voor alle uitslagen en meer info: www.ussailing.org/olympics/ynglingworlds/index.asp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: