Nederlandse Yngling kernploeg moet omschakelen tijdens het WK + video

Nederlandse Yngling kernploegDe negen zeilsters van de Delta Lloyd Kernploeg hebben nog niet de verwachte vorm te pakken op het Wereldkampioenschap Yngling in Miami.

Voorafgaand aan dit evenement wisten de Oranje zeilsters nog de Miami Olympic Classes Regatta te winnen tegen dezelfde tegenstanders.
Op het moment ligt de beste Nederlandse boot (Mulder, Faber en Witteveen) op een dertiende plaats.

Op 11 februari stond er weer een krachtige wind uit het noordoosten. Deze wind kenmerkt zich door zijn onregelmatige patroon omdat de wind over de ‘downtown’ Miami komt aanwaaien. Geen van de drie Nederlandse boten wist in de twee races op 11 februari een resultaat bij de eerste tien te realiseren.

De Engelse wereldkampioenen Ayton, Webb en Wilson gaan overtuigend aan de leiding. Ze worden op hun hielen gezeten door teams uit Australië, Duitsland, Nieuw Zeeland en Finland. Allemaal landen die voorafgaand niet tot de echte favorieten gerekend konden worden. Op een zesde plaats staat het team van de thuisfavoriet Sally Barkow.

Annemieke Bes die Nederland ook al in Athene vertegenwoordigde op de Olympische Spelen gaf haar analyse. “Ik denk dat we niet op deze omstandigheden hadden gerekend. Onze focus is helemaal op de Olympische Spelen waar heel weinig wind staat. Dus we zijn niet de snelste en komen iets tekort. Als we dan ook niet goed starten lukt het ons niet om, met deze veranderlijke wind, direct goed te liggen om de juiste slagen te kunnen maken. Dan willen we daarna teveel om weer in te halen en dan neem je teveel risico en zo laten we het liggen. We weten dat we het kunnen en hebben er alle vertrouwen in, maar vanavond moeten we dan wel die knop omzetten.”

Coach Maurice Paardenkooper voegt toe; “We zullen vanavond de koppen bij elkaar steken. Het team bestaat uit twaalf mensen en twaalf meningen en ideeën. We moeten nu kunnen omschakelen. Wij zijn hier gekomen om een topprestatie neer te zetten en niet om dit te doen. Opvallend is dat alledrie teams niet goed presteren. Daar moeten we grip op krijgen.”

Voor alle uitslagen: www.ussailing.org/olympics/ynglingworlds/index.asp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: