Notice of Race Olympische Spelen 2008 beschikbaar

Notice of Race Olympische Spelen 2008Notice of Race bevat geen sporen van het Brits spreekverbod over het Chinese regime.

De "draft Notice of Race" voor de 11 zeilevenementen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing is verkrijgbaar per download op de ISAF website. In deze Notice of Race kan je de details vinden over de reglementen, inschrijvingen, kwalificaties, puntentelling en de te zeilen banen.

De Olympische zeilcompetitie van 2008 zal plaats vinden in het Qindao Olympic Sailing Centre, zo'n 800 kilometer verwijderd van de stad Beijing in de provincie Shandong.

Het Olympisch zeilevenement is gepland van 9 t/m 21 augustus 2008 met 22 en 23 augustus als reserve dagen. In de Notice of Race lezen we ook dat alle 11 zeilcompetities aan het einde de top 10 zeilboten een dubbele puntentelling krijgen in de Medal Race. De 11 Medal Races zullen op een kortere baan gezeild worden, dicht bij de kust, met een gemiddelde duur van 30 minuten gespreid over 5 dagen van 16 t/m 21 augustus.

Qingdao, één van de gaststeden voor de Olympische Spelen in Beijing, zal zijn eigen opening en sluit ceremonieën houden. Deze zullen plaats vinden de dag voor en na de ceremonieën in Beijing, op 9 en 23 augustus 2008.

Geen sporen van het verbod op kritiek door de BOA

In de Notice of Race vinden we echter geen sporen terug van het verbod op spreken dat de Britse Olympische atleten onlangs werd opgelegd. Zij mogen van de British Olympic Association (BOA) bv. geen commentaar leveren over overtredingen van de mensenrechten in China. Doen ze dit toch worden ze uitgesloten van deelname.

Brits spreekverbod doet denken aan Nazi-Duitsland 70 jaar geleden

Alle Britse Atleten die geselecteerd zijn hebben een 32 pagina lang “no critcism contract” moeten tekenen waar instaat dat ze geen kritiek mogen leveren over de Chinese politiek, overtredingen van mensenrechten en de illegale bezetting van Tibet.
Deze ridicule actie van het BOA doet me denken aan het bevel dat de Britse voetbalploeg in 1938 werd gegeven om een Nazi groet te brengen tijdens de Olympische Spelen in Berlijn (zie foto onderaan). Prins Charles (GBR) heeft al laten weten dat hij niet naar China zal afreizen, ook niet na een officiële uitnodiging van de Olympische organisatie.

Britse voetbalploeg brengt nazigroet (1938)Britse voetbalploeg brengt nazigroet (1938)
Download de Notice of Race via: www.sailing.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: