Ericsson ziet meer globale impact in de Volvo Ocean Race dan in de America's Cup

ERICSSON 3Gelijktijdig met het 3GSM World Congress dat nu plaats vindt in Barcelona, stelde de Zweedse telecommunicatie tycoon op woensdag 13 februari zijn nieuwste VOR 70 voor, de ERICSSON 3.

Het weblog Valencia Sailing had tijdens de voorstelling een gesprek met de PR verantwoordelijken van Ericsson en komt te weten dat de Volvo Ocean Race voor hen het excellente instrument is om hun producten aan de internationale markt te tonen. Valencia Sailing, dat normaal gesproken enkel over de America's Cup schrijft wilde weten waarom ze voor een Volvo Ocean Race campagne hadden gekozen en niet voor de America's Cup?

Het antwoord kon niet duidelijker zijn. Volgens Ericsson is de globale impact van deze oceaanzeilrace veel groter dan die van de America's Cup. Ericsson heeft klanten in 140 landen en er is geen enkel zeilevenement beter dan de Volvo Ocean Race om deze te bereiken, vooral de groeimarkten. Dit is ook de reden waarom Ericsson zo opgetogen is van de nieuwe route. Deze bereikt de 2 meest belangrijke telecommunicatie markten in de wereld, India en China.

Het Ericsson Racing Team zal de oudste VOR 70 boot, ERICSSON 1, gebruiken voor publicitaire en marketing doeleinden en volgens de PR mensen van Ericsson is de respons hierop overweldigend, vooral in India.

Voor diegene die nog meer willen weten over het Ericsson Racing Team: www.ericssonracingteam.com
En zie ook: http://valenciasailing.blogspot.com/2008/02/ericsson-racing-team-presen…

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: