Negen zeilsters van zeilteam 'Ladies First' willen de ambassadrices worden van het zeilen

Ladies First zeilteamDoop First Class 7.5 in Nieuwpoort op 23 februari.

Negen zeilsters* - waaronder actrice Viv Van Dingenen - hebben het plan opgevat om zich met het mannelijke kruim van de Europese zeilwereld te meten. Deze dynamische vrouwen willen zich van hun beste kant tonen tijdens de Europese Kampioenschappen in Nieuwpoort van 4 tot 6 juli. Maar eerst moet hun zeilboot, een First Class 7.5 gedoopt worden.

Meter van 'Ladies First' is niemand minder dan de populaire actrice en presentatrice Lien Van de Kelder. Wereldzeiler en mediafiguur Thomas Siffer neemt het peterschap op zich.

Alle ClubRacers zijn van harte welkom op deze (nvdr. sorry foutief gedacht van Ice) Enkel genodigden en de pers zijn uitgenodigd op deze feestelijke doopplechtigheid die plaats vindt op 23 februari om 17u bij de Beneteau verdeler in Nieuwpoort.

Meer info: www.ladiesfirstsailing.be
* basisteam van 5 + 4 reserves.

Achtergrondinformatie Ladies First zeilteam

Het 'Ladies First' zeilteam is een combinatie van wedstrijdzeilsters en toerzeilsters. De ambitie om resultaat neer te zetten is er zeker. Er zal hard en veel getraind worden.

Viv Van Dingenen: "We zullen deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Nieuwpoort deze zomer (4-5-6 juli). Daar zullen we zeilen tegen geroutineerde teams die al jaren met elkaar varen. Wij hebben tot vandaag nog niet samen in hetzelfde team gezeild. De uitdaging is waanzinnig groot, maar dat maakt het extra spannend. Als de weergoden een beetje aan onze kant willen staan zullen we veel kunnen trainen. Dan maken we zeker een kans op een prima resultaat."

"We willen met deze stunt onder andere bewijzen dat zeilen vrouwvriendelijk is, niettegenstaande het in de wereld van jachten en andere boten nog vaak meneer is die een boot koopt en mevrouw die thuis zit te wachten tot hij zijn waterpret heeft gehad. Wij willen de ambassadrices zijn van het zeilen, via dit project de zeilsport promoten en bewijzen dat dit een sport is die toegankelijk is voor iedereen" vult Viv Van Dingenen aan.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: