Groupama 3 omgeslagen in de Stille Zuidzee + video

Deze maandag morgen heeft Franck Cammas rond kwart voor één zijn walteam verwittigd dat GROUPAMA 3 omgeslagen is. Ze zeilden op dat moment in de Stille Zuidzee ter hoogte van Nieuw-Zeeland. De 10-koppige bemanning is veilig en wel. Een reddingshelicopter heeft ze rond 04u30 allemaal opgetakeld en afgezet in Dunedin, een eiland ten zuiden van Nieuw-Zeeland.

Franck Cammas gaf nog volgend relaas : ” Nous venons de chavirer. Le flotteur sous le vent s'est cassé en deux, entraînant la rupture des deux bras de liaison puis le chavirage par le côté. L'équipage est au complet, réfugié à l'intérieur de la coque centrale de Groupama 3. Aucun des 10 équipiers n'est blessé. Il y a 5 à 7 mètres de vagues et 25 à 30 noeuds de vent. La mer déferle et, pour l'instant, on ne peut mettre personne dehors.”

Een hele schok voor het team van GROUPAMA 3, aangezien het gisteren nog allemaal naar wens verliep, en er gekozen werd voor een veiliger noordelijke route. Meer nieuws volgt ongetwijfeld later.

www.cammas-groupama.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: