Temenos II vervolledigt het podium te Barcelona

Dominique Wavre en Michèle ParetZondagavond 17 februari om 19 uur 9 minuten en 10 seconden lokale tijd is TEMENOS II als derde geëindigd in de Barcelona World Race.

Het Frans-Zwitserse zeilkoppel had daarvoor welgeteld 98 dagen 7 uren 9 minuten en 10 seconden nodig. Hun gemiddelde snelheid lag met andere woorden rond de 10,46 knopen. Het podium is nu met winnaar PAPREC-VIRBAC 2 en tweede HUGO BOSS volledig.

TEMENOS II zeilde altijd mee in de kopgroep van de race. Alleen in de Atlantische Oceaan op weg naar Kaap de Goede Hoop ging het Dominique Wavre en Michèle Paret wat minder voor de wind. Ter hoogte van die kaap lagen ze op een vijfde plaats. Na opgave van verschillende concurrenten kregen ook zij problemen aan de kiel. Na een pitstop te Wellington konden ze echter weer verder.

Temenos IITemenos IIVanaf dan vochten ze een match racing duel uit met Mutua Madrilena om de derde plaats. En ter hoogte van de ‘poort’ te Fernando de Noronha bleken ze dat duel gewonnen te hebben. Zware condities bij het binnenvaren van de Middellandse Zee waren hun laatste beproeving.

Hun podiumplaats bewijst dat ze een goed evenwicht hebben gevonden tussen presteren en soigneren van hun Owen-Clarke ontwerp.

Bron : www.barcelonaworldrace.com
Foto’s : Th.Martinez/Sea and Co/Barcelona World Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: