Nederlands team GirlsOverBoard zeilt St. Maarten Regatta en steunt goed doel

GirlsOverBoardHet dames zeilteam GirlsOverBoard zeilt mee in de St. Maarten Heineken Regatta voor de vijfde keer en vertrekt in maart naar één van de grootste zeilevenementen in de wereld. Hiermee koppelt het Nederlandse meidenteam hun favoriete hobby aan hun inzet voor een goed doel.

Een lovenswaardig initiatief van een team van succesvolle zakenvrouwen: “De meeste kids kunnen niet eens zwemmen en vinden het een feest om bij ons aan boord te komen. Natuurlijk racen we ook voor de beste tijd. We zeilen menig mannenteam eruit” grijnst oprichtster Anita Nijssen.

Niet mis, want onder de 250 deelnemende jachten zijn de meidenboten maar op één hand te tellen. “In 2005 zijn we van alle meidenteams op de eerste plaats geëindigd. Dat gaf een kick. Alle teamleden hebben een taak, van schipper via navigator tot tacticus. Iedereen weet wat ie moet doen en dat werkt. We gaan voor hetzelfde doel”.

Financiële hulp voor opvanghuis

Al sinds hun eerste deelname aan de Regatta in 2001, toen nog onder de naam Clima Select Airconditioning, steunen de dames het lokale weeshuis Crystal Children’s Home in St. Maarten door middel van sponsorgeld. Hiermee wil het team de kinderen graag iets extra’s bieden en iets terug doen voor het gastvrije land.

En dit jaar zou hun ingezamelde sponsorgeld wel eens extra welkom kunnen zijn. Multi-Purpose Organisation (MPO), verantwoordelijk voor het opvanghuis waar 17 kinderen zijn gehuisvest, kampt met ernstige problemen. De lokale bevolking helpt waar het kan, vooral met voedsel en kleding bedelingen. Maar gestructureerde geldelijke fondsen zijn er veel te weinig.

Bedenk dat het runnen van Crystal Children’s Home al gauw 30’000 US dollar kost, per maand, waarvan het overgrote deel volledig van sponsors moet komen. De plaatselijke overheid verzaakt tot op heden om de opvang voor weeskinderen wettelijk te regelen. Crystal is een huis waar vooral tieners worden opgevangen, die net op die leeftijd behoefte hebben aan volwassen begeleiding, controle en liefde.

Het overgrote deel van die kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit en zijn daar geplaatst na gezinsgeweld of na het overlijden van de ouders.

Project Ellen MacArthur

Nog een tweede goed doel is de steun aan een stichting die ernstig zieke kinderen kennis laat maken met de ‘joy of sailing’, een project van niemand minder dan Dame Ellen MacArthur : “Elk jaar organiseert het team een groots pre-regatta charity borrel. Niet alleen om in de sfeer te komen, maar ook om geld in te zamelen voor een tweede goed doel”, aldus teamlid Hiltje Berghuis. “Het liefst zouden we de hele wereld laten kennismaken met al het moois dat de zeilsport biedt maar deze doelgroep is wel heel bijzonder” voegt Hiltje toe.

Sponsors willen zich graag verbinden aan een team dat opvalt door diversiteit en social responsibility. ”We zijn allemaal zakenvrouwen met goede carrières en hebben daarom veel relaties in het bedrijfsleven. Uiteraard hebben we nooit genoeg sponsoren. Dus aanmelden kan nog”, aldus Anita.

Geïnteresseerden kunnen de girls e-mailen via girlsoverboard@hotmail.com.

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: