Paprec-Virbac 2 op minder dan 2000 zeemijl van finish te Barcelona

Paprec-Virbac 2Het duo Dick-Foxall vaart nog steeds aan de leiding in de Barcelona World Race en heeft nog minder dan 2000 zeemijl voor de boeg. Na enkele dagen van opkruisen kunnen ze nu opnieuw genieten van een dragende wind. Er ligt echter nog een hoogluchtdruk gebied op hen te wachten en dat zou nog voor de nodige problemen kunnen zorgen. De wind gaat weer afnemen in kracht en het zal alweer een aan de windse koers worden.

Maar voorlopig bevindt PAPREC-VIRBAC 2 zich ten westen van de Canarische Eilanden. En daar waait een flinke oostenwind, tot 30 knopen sterk, die hen richting Straat van Gibraltar blaast, waar ze rond de 8e februari worden verwacht. De finishlijn te Barcelona zou dan rond de 11e februari moeten overschreden worden.

Voorraden aan boord raken op

Sinds de start op 11 november 13u00, zouden ze dan meer dan 90 dagen op zee hebben vertoefd. Bij die start waren velen nog optimistisch over een ‘ETA’ in 80 dagen en aan boord van de leider hadden ze dan ook slechts voor 84 dagen voedsel voorzien. Gevriesdroogde maaltijden hebben ze nog genoeg, evenals soep, dus verhongeren zullen ze zeker niet. Lekker eten daarentegen …

Maar niet alleen het voedsel wordt gerantsoeneerd, ook de energie staat op de bon. De dieselvoorraden zijn ook zo goed als op, zodat alleen de noodzakelijke instrumenten aanstaan en de automatische piloot meestal op ‘off’ staat. Gelukkig zijn er nog de zonnepanelen die hen van de nodige energie voorzien.

Alleen nog strijd voor de ereplaatsen

Mutua Madrilena vanuit de mastMutua Madrilena vanuit de mastTen zuidwesten van de Kaapverdische Eilanden bevindt zich HUGO BOSS, nog steeds tweede boot in de race. Het duo Thomson-Cape moet het stellen met een zwakke noordooster, waardoor alle illusies de leider nog te kunnen bedreigen waarschijnlijk zijn vervlogen.

Op de derde plaats is TEMENOS II nog steeds in strijd met MUTUA MADRILENA. Het laatste positierapport plaatste 105 zeemijl tussen beiden. En rode lantaarndrager EDUCACION SIN FRONTERAS bevindt zich in het oog van een kleine depressie ter hoogte van de Braziliaanse kust en zal na een slakkengang van 4 knopen later terug kunnen genieten van een dragende noordnoordoosten wind.

Posities 01/02 om 18u00 GMT :
1. Paprec-Virbac 2 1’949 Nm DTF
2. Hugo Boss +463
3. Temenos II + 1’371
4. Mutua Madrilena +1’476
5. Educacion sin Fronteras +2’754

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: