Het aftellen is begonnen voor United 4 Sailing

United 4 SailingDe eerste voorjaarstrainingen zijn alweer achter de rug, de boten zijn nagekeken, de zeilkleding vernieuwd of gecontroleerd op waterdichtheid, kortom het seizoen staat weer voor de deur. En dat is voor United 4 Sailing niet anders.
De laatste vergaderingen zijn geweest, het materiaal is weer op orde gebracht en de verbeterpunten zijn weer eens onder de aandacht geweest, kortom we hebben er weer zin in.

Hollandia, WSV Hoorn, het team uit Workum en DTP uit Paterswolde, de Jury, rekenkamer en informatie, allemaal staan ze weer klaar om er voor jullie een mooi seizoen van te maken.

De data in 2008 zijn:

  • 5-6 april 2008 Medemblik
  • 19-20 april 2008 Workum
  • 6-7 september 2008 Workum
  • 27-28 september 2008 Roompot

Zoals de meeste van jullie al hebben gezien, is de inschrijving weer open en liep het vanaf de eerste minuten al storm. We verwachten eigenlijk ook dit jaar weer een groei van het evenement. De Laser 4.7 zit bijvoorbeeld lekker in de lift met zelfs deelname uit Engeland. Naast de Engelse Optimisten heeft ook de 4.7 haar weg gevonden, wellicht heeft het één misschien met het ander te maken en werkt het kweekvijver- en doorstroomprincipe dus weer goed.

Ook de Splash doet het goed en is het maximum aantal deelnemers al bereikt.

Andere klassen zoals de Europe, 470 en Cadet moeten nog even aan de inschrijvingen trekken.
Laten we hopen dat de verschillende besturen even in de telefoon kruipen want we willen alle klassen van U4 graag in het evenement houden.

Ook deze winter hebben we weer verschillende gesprekken gevoerd met geïnteresseerde klassen maar moesten ze helaas teleurstellen. De 29er. bijvoorbeeld is weer onder de aandacht geweest en hun aanvraag zelfs aan alle comités voorgelegd. Het afwijkende raceformat in vergelijking met de meer traditionele klassen en de volle banen waren aanleiding om unaniem te moeten concluderen dat de combinatie helaas niet gaat werken.

Wat wel nog beter zal gaan werken is de rescue. In de persoon van Martin de Jong hebben wij onze nieuwe Rescue Officer die zich gedurende de evenementen bezig gaat houden met de coördinatie van de rescue. Briefings vooraf, uitdelen van vlaggen, goed werkende portofoons, aanspreekpunt op het water, rescueregels, het komt allemaal aan bod. Op voorhand willen wij Martin natuurlijk hartelijk danken voor de tijd die hij aan dit belangrijke onderdeel wil besteden en met zijn komst heeft het U4 team en het evenement er een belangrijke schakel bij.

Binnen de Optimist klasse gaan we ook weer een stap richting professionaliteit zetten met het uitdelen van zogeheten Rashguards. Lycra vestjes in de kleuren van de linten die het finishen gemakkelijker en duidelijker zullen maken en de veiligheid van de zeilers beter zullen waarborgen. De vestjes zorgen namelijk voor een glad oppervlak, houden je zwemvest op zijn plaats en je bent in en op het water veel beter zichtbaar. Ook zijn we benieuwd naar de uitstraling die deze uniforme en gekleurde velden op het grote water zullen geven, we gaan het beleven.

Al met al zetten we dit seizoen weer stappen vooruit opdat United 4 Sailing de grootste zeilfamilie van Nederland blijft.

Tot in Medemblik!
Namens het bestuur en voltallig U4 team,

Max Blom, Voorzitter

www.united4sailing.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: