Inschrijvingen X-Yachts Gold Cup lopen storm

X-Yachts GoldX-Yachts Gold Cup staat op het punt het grootste internationale zeilevenement van Denemarken te worden.

De inschrijvingen voor de 11de X-Yachts Gold Cup in Kopenhagen lopen storm, de deelnemers staan bijna rijen aan te schuiven om geregistreerd te raken voor de 2008 editie, die georganiseerd wordt in samenwerking met de Koninklijke Deense Yacht Club, met BMW als officiële partner. De locatie is de nieuwe en volgens het persbericht perfect gelegen jachthaven in Tuborg, op slechts 10 kilometer van het centrum van Kopenhagen.

Binnen een week na het openen van de registraties waren meer dan 120 boten ingeschreven. Een snelle rekensom geeft dus zo'n slordige 1200 deelnemers die van 16 t/m 19 juli hun baantjes mogen gaan zeilen.

X-41 International Championship

Tijdens de X-Yachts Gold Cup wordt ook het startschot gegeven van de eerste zeilwedstrijd in de X-41 eenheidsklasse. Niet minder dan 33 X-41 zeiljachten uit 16 landen zullen strijden tijdens dit kampioenschap. Nog nooit heeft een eenheidsklasse zo'n snelle internationale introductie meegemaakt.

Vanuit België zullen 2 X-41's aan de start verschijnen: Cedo Nulli van Serge Goossens en het X-Yachts sailing team onder leiding van X-yachts importeur Eddy Verbinnen.

Over de X-41

X-41X-41De eerste X-41 werd gelanceerd in januari 2007, en genomineerd als "Best Crossover 2007 in de Verenigde Staten. De X-41 is slechts een jaar in productie en er zullen reeds 33 stuks klaar zijn om deel te nemen aan het eerste X-41 kampioenschap tijdens de X-Yachts Gold Cup, dat is 50% van de X-41's die wereldwijd verkocht zijn.

Bij de X-Yachts verwacht men dat de X-41 een erkende ISAF eenheidsklasse wordt in augustus 2008.

Meer info: www.x-yachts.com/seeems/19961.asp

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: