Big Beeste schrijft winterwedstrijden Drimmelen op zijn naam

Big Beeste schrijft winterwedstrijden Drimmelen op zijn naamZondag 24 februari werd de vijfde winterwedstrijd in Drimmelen verzeild.
Na de teleurstelling van de afgelasting van 2 weken geleden was de stemming nu stukken beter. De weergoden gaven 10 tot 12 knopen wind uit zuid tot zuidwest op.
Reden voor het wedstrijdcommité onder leiding van Jan Hooymayers om er een flinke baan in te gooien. Net na de start leek de wind het weer af te laten weten, maar uiteindelijk kwam toch het beloofde briesje.

In klasse A was de beste start voor Jochem Zijlmans met de Transmark 2 (Beneteau 25). In de rest van de race kwam zijn postie niet meer in gevaar. Hij ging als tweede over de streep, maar was op handicap wel de uiteindelijke winnaar, voor Koen Salden met Xavante (X-79) en Kees Keetels met Nekem (Sigma 8 meter).

In klasse B was de beste start voor Marc Sluimer met Big Beeste (SJ 320). Hij pakte na de start meteen 300 meter voorsprong, door te profiteren van de vrije wind.

In het kruisrak richting de brug leek Ice met zijn clubracer zeilteam op Matchmaker (Sydney 32) nog roet in het eten te gaan gooien, door de boventon als eerste te ronden. Maar op de Nieuwe Merwede kwam Big Beeste weer sterk terug, om uiteindelijk als eerste de finish te passeren. Tweede werd Ger Baaijens met Jimp (J-33). Heel knap was de derde plaats van Wessel v.d. Werff met Zeilmakerij.com (Dufour 34). Hij had namelijk in het eerste spi-rak zijn spi-boom al gebroken.

In klasse C ging de overwinning naar Kees van Gorp met Beau Bateau (Halberg 31).
Tweede en derde werden daar Jim Duivestein met de Bon (Jean. 1120) en de Luna van Hans Schouten (Dehler 29)

In klasse D lag Mattieu Sonnemans met zijn J-24 lang voorop, maar het lukte hem niet zijn voorsprong vast te houden. Uiteindelijk eindigde daar Tsj van Rene Bleuanus (J-22) als eerste, voor Joan Baas van de Espresso (Albin Express) en Hans Brockhus met de Jee (J-22).

In klasse E ging de winst naar Wim Janssen met de Tjoep (Feeling 226), gevolgd door Paul Dokman met de Blizzard (Wing 720) en Edwin Scheven van de Jazz (Scanmar 25).

Alleen in de klassen C moet op 16 maart nog strijd gevoerd worden om de eerste plaats in het klassement.

In klassen A, B, D en E zijn de kaarten al geschut. Met nog 1 (aftrek)wedstrijd te gaan zijn Transmark 2, Big Beeste, Tsj en Tjoep al zeker van de overwinning.
Marc Sluimer gaat met zijn Big Beeste bovendien aan kop in het Algemeen klassement. Hij heeft als enige nog 0 punten.

Deze bijdrage werd ingezonden door Marc Sluimer.

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: