Inschrijvingen 31ste Zwitserleven Ronde om Texel vanaf 1 maart + video

Ronde om TexelVanaf 1 maart 2008 kunnen catamaranzeilers van over de hele wereld zich inschrijven voor de 31ste Zwitserleven Ronde om Texel. Net als in 2007 kunnen recreatieve deelnemers weer voor de zilveren vloot kiezen. In dat geval is deelname goedkoper en eenvoudiger. De gouden vloot staat open voor wedstrijdteams met geldige papieren en lidmaatschap bij een bij het Watersportverbond aangesloten zeilvereniging.

Het jaarlijkse sportspektakel start op zaterdagmorgen 7 juni rond 10.00 uur voor de kust bij Paal 17. Dan zetten honderden catamarans koers richting de vuurtoren, waaronder Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis. In augustus vertegenwoordigt dit Tornado-duo Nederland bij de Olympische Spelen van Beijing, mits het voor die tijd vormbehoud toont.

De zeilers in de gouden vloot moeten in het bezit zijn van een geldige meetbrief, startlicentie en eventueel een sponsorcertificaat. Daarmee kunnen ze zich tevens mengen in de strijd om het officiële Nederlandse Kampioenschap Catamaranzeilen, Texel Dutch Open genoemd. Dat vindt op dezelfde locatie plaats van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 juni.

Voor de deelnemers in de zilveren vloot gelden dezelfde regels, alleen koopt de organisatie voor hen de benodigde papieren af bij het Verbond. “We proberen op die manier de drempel voor deelname te verlagen, maar deze mensen zijn uiteraard meer dan welkom om voor de prijzen in de gouden vloot mee te varen. Die keuze is geheel aan hen. Wij willen in iedere geval die goedkopere en eenvoudigere optie blijven aanbieden”, aldus Rondecoördinator Edwin Lodder.

TNG Shorttrack Races

Op vrijdagmiddag 6 juni verschijnen twaalf topteams op uitnodiging aan de start van de TNG Shorttrack Races. Die korte en daardoor spannende baanwedstrijden vinden dicht onder de kust plaats. In elke ronde vallen de drie laatst gefinishte teams af. Uiteindelijk blijft er één winnaar over.

Een dag eerder vindt de traditionele Horsttocht plaats. Deze recreatieve toertocht biedt de organisatie elk jaar weer de kans om alle radiocommunicatie en inzet van reddingsboten te testen. Voor de zeilers is het vooral een ontspannen manier om het moeilijke vaargebied in het Molengat te verkennen.

De pitstraat op het strand en de feesttent vormen wederom het sfeervolle hart van het evenementterrein bij Paal 17. Daar presenteren sponsors, dealers en teams zich.

Inschrijven kan online via www.roundtexel.com
Foto © Pierrick Contin

Uit de oude doos: Ronde om Texel 1985 met Wil van Bladel.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: