J80 klassevereniging Benelux heeft haar eerste klassevergadering gehouden

  • Author: Ice
    Date: di, 26/02/2008 - 09:23

J80Afgelopen zondag heeft de J80 Klassevereniging Benelux haar eerste klassevergadering gehouden. De klassevereniging dient als platform om het eenheidklasse zeilen in de J80 te ondersteunen en te promoten. Het bestuur bestaat uit Christopher Savoye, voorzitter, Twan Hanse, secretaris en Alexander Menck als penningmeester. De Benelux Klassevereniging werd reeds erkend door de International Class Association, dit zal officieel worden bevestigd tijdens de Internationale klassevergadering tijdens het WK in Kiel.

De klasse zal zoveel mogelijk aan de start van de grote regatta's van de lage landen verschijnen. De kalender staat reeds op de J80 website. Er zal ook een delegatie van 2 tot 4 boten deelnemen aan het WK in Kiel in juli.

Momenteel zeilen er 10 J80 zeilboten de Grevelingen Wintercup. Verwacht wordt dat naar het voorbeeld van onze buurlanden de klasse zal groeien. Het succes van de J80, reeds over de 1050 gebouwde boten, is geen mysterie. Deze zeer degelijk gebouwde en relatief eenvoudige boot laat toe om op het scherpst van de snee te varen zonder dat men zich hoeft te bekommeren om een grote vaste bemanning of te grote budgetten.

De J80 klasse organiseert ook regelmatig trainingen om zoveel mogelijk samen te kunnen varen. Dit laat de nieuwere teams toe om snel veel bij te leren en aan de boothandeling te werken. Zo wennen ze ook aan het close contact sailing dat eenheidklasse zeilen karakteriseert. Dit terwijl de meer ervaren teams vooral kunnen sparren om raw boat speed te kunnen vergelijken en tevens hun boothandeling en tactiek wat kunnen bijschaven.

Meer informatie op de website www.j80.nl en op het J80 forum.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: