'Ladies First' zeilteam letterlijk en figuurlijk gedoopt

Ladies First zeilteamHet volkomen vrouwelijke zeilteam en hun gelijknamige zeilschip 'Ladies First' werden zaterdag 23 februari op nogal spectaculaire manier gedoopt. De moedige schonen kregen een spetterende douche van wereldzeiler en dooppeter Thomas Siffer, die van hoog op een brandladder van de Nieuwpoortse brandweer meedogenloos de spuit op hen richtte. Het was een eerste test voor de zeilboot (FirstClass 7.5), voor hun splinternieuwe Gaastra zeilpakken en voor hun uithoudingsvermogen, een test die ze luid lachend hebben doorstaan.

Lid van de 9-koppige crew is actrice Viv Van Dingenen, onder het publiek merkten we Robert Vandewalle op.

De dames van Ladies First zullen hun mannetje staan tijdens de Europese Kampioenschappen te Nieuwpoort op 4,5 en 6 juli. Met hun deelname willen ze bewijzen dat vrouwen niet automatisch het zwakke geslacht zijn, alleszins niet op het water.

Meer info www.ladiesfirstsailing.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: