ISAF introduceert inleidende regels voor wedstrijdzeilen

  • Author: Ice
    Date: wo, 27/02/2008 - 22:00

inleidende regels voor wedstrijdzeilenOm beginnende wedstrijdzeilers te helpen met het interpreteren van de regels voor het wedstrijdzeilen heeft de International Sailing Federation (ISAF) een bundel inleidende regels gemaakt met verklarende schema's. Het hoofddoel van de Introductory Rules for Racing is de drempel verlagen voor beginnende wedstrijdzeilers.
In deze bundel heeft men getracht de inleidende regels zo eenvoudige mogelijk voor te stellen. Het werkinstrument blijft wel compatibel met de volledige ISAF Racing Rules of Sailing (RRS).

Aanvankelijk zijn deze inleidende regels een experiment en de ISAF nodigt alle organisaties en zeilscholen die betrokken zijn bij wedstrijdopleidingen uit om de Introductory Rules for Racing te testen en feedback te geven met opmerkingen en aanbevelingen. Bij de ISAF hoopt men dat het inleidend reglement voldoende vooruitgang zal boeken en voor iedereen beschikbaar zal zijn einde 2008.

Het inleidend reglement wordt ontwikkelt in het kader van doelstelling 2 van het strategische plan om meer beginnende wedstrijdzeilers aan te trekken tot de zeilsport en om te verzekeren dat de uitgebreide regels voor het wedstrijdzeilen geen belemmering meer zijn voor deelname aan wedstrijden.

Organisaties die de inleidende regels voor wedstrijdzeilen willen testen worden gevraagd om contact op te nemen via training@isaf.co.uk

En laat ons nu hopen dat organisaties die recreatieve zeilwedstrijden (lees ook: winterwedstrijden) organiseren hier regelmatig gebruik van zullen maken. Elke briefing voor de aanvang van een wedstrijd een andere regel toelichten kan in een mum van tijd veel onwetendheid en leed besparen. Mensen menseren nu eenmaal en hebben regels nodig of het is chaos.

www.sailing.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: