Michel Kleinjans en Roaring Forty klaar voor nieuwe recordaanval

Michel Kleinjans en Roaring FortyDe zeilboot Roaring Forty van Antwerpenaar Michel Kleinjans ligt momenteel in Marseille, klaar om een nieuw zeilrecord te vestigen.
Solozeiler Michel Kleinjans is hiermee niet aan zijn proefstuk toe: in 2004 verbeterde hij het solozeilrecord rond de Britse Eilanden, in 2005 stelde hij het solozeilrecord rond Ierland scherper. In 2006 won hij in zijn klasse zowel de Round Britain en Ireland race als de transatlantische Route du Rhum. In 2007 had hij in twee van de drie etappes de line honours tijdens de 1000-mijlsrace op de Noordzee en won de prestigieuze Middle Sea Race.

Michel Kleinjans wil met de Roaring Forty op zeer korte termijn een nieuwe recordtijd neerzetten tussen de Zuidfranse havenstad Marseille en het Tunesische Carthagena, helemaal alleen in de pure traditie van ‘één man en zijn boot’.

De huidige zeilrecords op het 458-mijl lange traject tussen Marseille en Carthago staan op naam van Giovanni Agnelli zaliger die in 1998 met zijn 90-voets superyacht Stealth en een talrijke bemanning amper 1d 5u 2m en 6s nodig had, en de Fransman Bruno Peyron die in september 2004 met zijn maxi-catamaran ORANGE en een twaalfkoppige bemanning het multihull-record op deze afstand pakte in amper 17u 56m en 33s.

Michel Kleinjans is de eerste solozeiler die dit recordtraject zal varen en zal bij succes dan ook het eerste solorecord op deze afstand claimen.

Dit record is voor Michel Kleinjans een goede oefening voor de Portimao Global Ocean Race die in oktober 2008 van start gaat in het Portugese Portimao, en die wedstrijd is het hoofddoel dit jaar. Solo rond de wereld.

Deze Portimao Global Ocean Race is een wedstrijd voor single- en doublehanded bemanningen, die de deelnemers in 5 etappes van Portimao naar... Portimao brengt. Kaapstad (Zuid-Afrika), Wellington Nieuw-Zeeland), Ilhabela (Brazilië) en Charleston (USA) zijn aangeduid als de officiële etappehavens.

www.michelkleinjans.be
www.portimaoglobaloceanrace.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: