Team Volvo For Life zeilt gemengde resultaten tijdens OCR in Miami

Yngling NED 1Thierry Schmitter blijft hangen op 15de plek. Yngling tweemaal op het podium

In Miami werd van 27 januari tot en met 2 februari de Olympic Class Regatta gezeild. Namens Team Volvo For Life verschenen drie Yngling zeilboten en Thierry Schmitters 2.4mR aan de start. Schmitter had te kampen met materiaalproblemen en bleef op een 15de plek steken. De Yngling-teams wisten een gouden en bronzen medaille te bemachtigen.

Thierry Schmitter had op de Miami Olympic Class Regatta moeite zijn goede vorm van de laatste tijd vast te houden. Schmitter wist niet verder te komen dan een vijftiende plek. “Het is een teleurstellend resultaat”, aldus de Nederlander. “Ik heb veel moeite gehad om in mijn huurboot de juiste snelheid te vinden. Het psychologische effect om niet met je eigen materiaal te varen heeft ook zeker invloed gehad. Ik was daardoor gedurende dit evenement minder gemotiveerd om te winnen. Ik heb deze wedstrijd meer gezien als een winter trainingsstage. Het is nu wel zaak om mijn motivatie en mijn doelstelling voor de Spelen op niveau te krijgen.”

Thierry Schmitter zeilt 2.4 klasseThierry Schmitter zeilt 2.4 klasseThierry Schmitter focust zich nu op de Olympische Zeilweek in Hyeres (FRA) in april. In 2007 wist hij dat evenement op zijn naam te zetten. “Ik wil daar mijn titel verdedigen. Dan moet blijken of ik in mijn eigen boot weer kan presteren. Ik zal ook vormbehoud voor de Spelen moeten tonen.” Tijdens de IFDS wereldkampioenschappen op Lake Ontario (USA) in september 2007 werd Schmitter derde en verzekerde zich zo van deelname aan de Paralympische Spelen in de 2.4 klasse. Dit onderdeel wordt gehouden in Qingdao (China) van 6 t/m 17 september 2008.

In de Yngling-klasse was de Miami OCR voor Team Volvo For Life succesvoller. Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen (NED 1) eindigden in de Medal Race als zevende, maar wisten toch de eindoverwinning zeker te stellen. Het eerste Nederlandse Yngling-team liet gedurende de gehele regatta de minste punten liggen. Ook de andere Nederlandse Ynglng-teams deden het goed in Miami. NED 111, de boot van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marije Kampen, werd derde. NED 11, met Janneke Hin, Brechtje van de Werf en Floortje Hendriksen eindigde op een elfde plek.

De OCR was voor de Nederlandse zeilsters een voorbereiding op het WK Yngling, dat zaterdag 9 februari in Miami van start gaat. Het WK ook zal dagelijks te volgen zijn via de videobeelden op ClubRacer.

Foto © Rolex / Dan Nerney
www.rolexmiamiocr.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: