Geen podiumplaats voor Belgisch Tornado duo tijdens Nieuw Zeelands Kampioenschap

Sebbe Godefroid en Carolijn BrouwerSebbe Godefroid en Carolijn Brouwer hebben als opwarmer voor het Wereldkampioenschap Tornado het Nieuw Zeelands Kampioenschap gezeild. Ze hebben hun belofte echter niet kunnen waarmaken want ze zijn niet meer op het podium geraakt, wat hen op de eerste dag van het kampioenschap wel lukte.
Op de laatste dag van het kampioenschap kwam de wind uit een heel andere richting dan de andere dagen. De windvoorspellingen waren heftig vertelt Sebbe ons: “tot 45 knopen, wat al een stevige storm is”.

Nadien bleek dat er heel wat minder wind was dan voorspeld. Er stond gedurende de dag 12 tot 15 knopen met op het einde soms uitschieters tot 20 knopen.

Sebbe schetst de laatste wedstrijddag: “Onze eerste start ging alweer lekker. We waren goed weg, en konden onze tegenstanders de verkeerde kant op dwingen. We kwamen als 2de aan de eerste boei. Voor de wind deden we ook gouden zaken. We werden één, met 200 meter voor op de tweede, en 400 op de rest van het veld. Ik begrijp nog steeds niet goed wat er dan allemaal gebeurd is, maar het ging echt van kwaad naar erger. Uiteindelijk gingen we pas als 6de over de finish: een heel frustrerende wedstrijd”

“De tweede wedstrijd gingen we iets moeilijker van start, en kregen we het taktisch wat moeilijker. Het systeem dat ik in mijn hoofd had opgebouwd, werkte niet meer echt. Dit gaf een 5de plaats.”

“De laatste reeks ging ook al niet echt goed, maar we waren sowieso OCS (te vroeg gestart), dus het maakte allemaal niet zo veel meer uit.”

Top 3 resultaten:

1. Roman Hagara / Hans Peter Steinacher (AUT) 27 pnt.
2. Xavier Revil / Christophe Espagnon (FRA) 31 pnt.
3. Santiago Lange / Carlos Espinola (ARG) 39 pnt
...
6. Carolijn Brouwer / Sebastian Godefroid (BEL) 64 pnt.

De volgende wedstrijd voor Sebbe en Carolijn wordt Sail Auckland dat van 16 t/m 19 februari gezeild wordt. Daarna volgt het Wereldkampioenschap Tornado van 22 februari tot 1 maart 2008. Beide wedstrijden zijn ISAF grade 1.

Foto © Richard Langdon / Ocean Images

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: