Yngling kernploeg zeilt WK in Miami + video

WK Yngling zeilenVan 10 tot en met 15 februari 2008 wordt in Miami het WK Yngling gezeild. De Nederlandse Yngling kernploeg is al sinds begin januari in Miami om zich voor te bereiden op dit evenement. Op 2 februari wisten twee van de drie teams al podiumplekken te bemachtigen op de Miami Olympic Class Regatta.
Ook het WK Yngling kan zoals het WK Finn en 470 in Melbourne dagelijks gevolgd worden op ClubRacer.

Tijdens de OCR in Miami, dat als voorbereidingsevenement voor het WK
geldt, hebben de Yngling-dames al een mooi resultaat neergezet. Door hun stabiele optreden wisten Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen (NED 1) goud te bemachtigen. Ook de andere kernploegteams deden het goed met een derde en elfde plek. Coach Maurice Paardenkoper was dan ook zeer tevreden. “We hebben onder moeilijke omstandigheden goed gezeild. Dat biedt goede vooruitzichten, aangezien het deelnemersveld op het WK niet veel verandert.”

De negen Oranje zeilsters zijn enorm gegroeid het afgelopen jaar. Paardenkoper: “Ze zijn heel eager. Ze worden steeds volwassener in hun topsportbeleving. Vorig jaar was een plek in de top tien nog mooi. Nu willen ze meer, ze willen winnen. Die mentaliteit is heel belangrijk, want het moet nu gebeuren.”

Zaterdag 9 februari staat er eerst een practice race op het programma, maar Paardenkoper weet nog niet of de Nederlanders daar aan mee doen. “We hebben net de OCR gevaren, dus waarschijnlijk pakken we de broodnodige rust.”

Persbericht ingezonden door Simon Keijzer.

www.ussailing.org/olympics/ynglingworlds/index.asp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: