Duo boottest Ecover & Ariva uitgesteld tot de zomer

Mike Golding en Dee CaffariProblemen aan Ecover 3's kielblad zorgen ervoor dat Mike Golding en Dee Caffari hun duo boottest die midden maart gepland stond moeten uitstellen tot deze zomer. Tijdens een routinecontrole na de Transat Jacques Vabre en Ecover BtoB herstelperiode, heeft het Mike Golding Yacht Racing (MGYR) team verscheidene scheuren in het kielblad van Ecover 3 vastgesteld. De kiel zat vol met water en men vond nog andere niet nader genoemde mankementen. MGYR besliste daarom om de Ecover 3 aan de kant te houden totdat de kiel weer veilig is om mee te zeilen.

De bal ligt nu in het kamp van de ontwerpers Owen Clarke Design LLP, Clay Oliver en de Ecover 3 project manager Martin Carter om uit te zoeken wat er aan de hand is.

De technische samenwerking tussen MGYR en Avavi komt door het oponthoud niet in het gedrang volgens Mike en Dee.

Mike Golding's officiële reactie: "It is obviously extremely frustrating that we will now miss the first two boat testing period, but when one enters into a Technical Alliance like this, it is fully in the knowledge that there may be changes to the programme as the boats have different needs at different times. In all honesty, by moving the testing programme to later in the year, both teams will be better matched in terms of time on the water and the value of such an alliance will be even more relevant."

Dee Caffari voegt eraan toe: "Aviva will still go to Portugal as planned and we will be testing various new race sails that are currently being designed and built at North Sails as part of the Technical Alliance, and Mike is planning to join us for this to see how they perform."

www.mikegolding.com
www.avivaoceanracing.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: