Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis blijft roerloos 6de bij WK Tornado

Darren Bundock & Glen AshbyDarren Bundock & Glen Ashby opnieuw wereldkampioen!

Op zaterdag 1 maart 2008 bleef Team Booth/Nieuwenhuis roerloos zesde bij het WK Tornado in Auckland / NZL. De vloot van 51 Olympische catamarans kwam niet in actie vanwege aanvankelijke stormachtige condities. Rond 11.50 uur lokale tijd besloot het wedstrijdcomité om de laatste twee races definitief af te blazen. Daarmee hadden Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis geen kans meer om voor een podiumplaats te strijden. Met een zesde positie stelde het duo wel het Olympische ticket voor Beijing veilig.

Darren Bundock (AUS) kon zijn zesde wereldtitel noteren en de tweede met zijn bemanning Glenn Ashby (zie foto). Het zilver ging naar de Canadezen Johansson/Stittle, gevolgd door de Fransen Guichard/Guyader.

Ondanks zijn teleurstelling over de gemiste kans om nog te stijgen in het klassement, klonk Booth positief: “We hebben aan de selectiecriteria van het Watersportverbond voldaan en we kijken uit naar de volgende fase van onze campagne. We gaan ons nu op licht weer focussen.”

Maar de routinier met Nederlands paspoort was ook kritisch over de beslissing van het comité: “Er was veel wind voorspeld, die gedurende de dag naar 35 knopen zou toenemen. Rond 9.00 uur voer het startschip uit. De schipper keerde terug, want het waaide te hard en het was te ruig.”

Er volgde uitstel en tegen 10.30 uur stond er minder dan 20 knopen en begonnen de deelnemers vragen te stellen. Uiteindelijk werd het racen rond 11.50 uur definitief afgeblazen.

Booth: “Dat gebeurde zonder enige toelichting, terwijl de wind prima was. Bovendien hadden we toen nog drie uur voordat er niet meer gestart mocht worden. Dit is niet de manier waarop zeilers een kampioenschap willen eindigen; zittend op het strand bij geweldige zeilcondities.”

Mitch Booth reist morgen af naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan het WK Hobie Tiger, dat op maandag 3 maart begint. Daar zal hij het opnieuw moeten opnemen tegen Darren Bundock, die voor de gelegenheid de krachten bundelt met Carolijn Brouwer.

Het Belgisch duo Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid kwamen wegens de afgeblazen races ook geen bank vooruit en blijven op een teleurstellende 19de plek hangen.

Eindstand WK Tornado 2008:

1. AUS Darren Bundock & Glen Ashby, 34 punten (14, (23), 2, 2, 8, 1, 1, 6)
2. CAN Oskar Johansson & Kevin Stittle, 39 punten ((21), 1, 3, 1, 4, 19, 7, 4)
3. FRA Yann Guichard & Alexandre Guyader, 39 punten (4, 9, 1, 3, 13, 4, 5, (23))
4. GER Roland Gaebler & Gunnar Struckman, 44 punten (3, 3, 4, 9, (30), 1, 8, 2, 5)
5. ITA Francesco Marcolini & Edoardi Bianchi, 46 punten (11, 7, 10, 5, 1, (52 OCS), 10, 2)
6. NED Mitch Booth/Pim Nieuwenhuis, 52 punten (7, 2, 6, 8, (26), 22, 3, 4)
...
19. BEL Carolijn Brouwer & Sebbe Godefroid, 115 punten (12, 11, 19, 10, 27, (52 OCS), 15, 21)

www.takapunaworlds.org
Foto © Will Calver

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: