Felle strijd om de Orlentbeker 2008

Kevin Bonneville OrlentbekerOp het spaarbekken van Broechem werd op zondag 10 maart fel gestreden om de Orlentbeker 2008.

Onder echte voorjaarsomstandigheden, met 12 knopen TWS afgewisseld met vlagen die bij dit weertype horen werden er vier reeksen gezeild. Waarvan twee reeksen in de voormiddag en na een goede opwarming in het clubgebouw en de resterende twee in de namiddag.

Daarna meende de wedstrijdleiding dat er genoeg van de koude natuur in de jonge en enthousiaste deelnemers was gekropen. De optimisten, splashes en europes werden weer afgetuigd waarna in het clubgebouw een fantastische prijzentafel viel te bewonderen. De koude gezichten warmde snel op.

Maite CarlierMaite CarlierIn de Optimist klasse won Kevin Bonneville (zie foto boven), na een spannende strijd met de winnaar van vorig jaar Stijn van Hoye, en de gedreven Quinten Lootens, die derde werd.

Eerste meisje en vierde totaal was Maite Carlier. Casper de Wolf mocht nadat hij zich weer had opgewarmd de vijde prijs in ontvangst nemen. Na goede gewoonte mocht iedere Optimist deelnemer een prijs van de tafel uitzoeken.

De wisselbeker in de Splash klasse ging Anthony PietersAnthony Pietersnaar Anthony Pieters, die met overtuiging het klassement aanvoerde. Nummer twee en drie waren Thomas Deckers en Benjamin Cousement.

In de Europe klasse werd de strijd gestreden tussen de veteraan met brede scheiding Mario Colombie en het jeugdig geweld van Mathijs van Hooreweghe.
Beide zeilers hadden gelijke punten. Maar Mathijs won de laatste manche en mocht daarom de wisselbeker mee naar huis nemen.

Het organistieateam van zeil- en surfclub Broechem zal in 2009 weer klaar staan om de Orlentbeker te oganiseren. Hou de wedstrijdkalender in de gaten.

Foto's © ClubRacer.be
Meer Orlentbeker 2008 foto's

www.zscbroechem.be
Uitslagen in detail onderaan dit bericht.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: