Gaastra Team Jabulani wint J22 Warming-Up

Gaastra Team JabulaniOp de Braassemermeer klonk zaterdagochtend 8 maart om 10.00 uur het eerste startschot van het nieuwe J22 zeilseizoen. Tweeëntwintig teams gingen de strijd met elkaar aan om de gesponsorde Gaastra prijzen in de wacht te slepen. Als eerste van het seizoen kwam Gaastra Team Blok over de finishlijn, waarna de wind in kracht begon toe te nemen. Nadat Team 1440 de eerste wedstrijd afsloot, door met een gescheurde spinaker over de finishlijn te komen, werd besloten de volgende wedstrijd voorlopig aan de bar van het clubhuis voort te zetten.

Het prostestcomité nam gebruik van de situatie en zorgde ervoor dat twee teams niet aan het verhogen van de baromzet konden meewerken om een protest te behandelen. Terwijl de uitstelvlag met vlagen van 35 knopen in beweging bleef meldde de wedstrijdleiding om 14.00 uur dat er de volgende dag vijf wedstrijden gevaren zouden worden en iedereen dus beter van zijn rust kon gaan genieten.

Volgens het uitgegeven weerbericht werd zondag dé dag om de zeilpakken te testen op waterdichtheid. Constante regen en 5 beaufort uit het Zuiden zorgde ervoor dat er hard gewerkt moest worden; het was een wedstrijd waar je alles, behalve droog werd.
De wedstrijdleiding gunde de teams geen moment van verslapping en schroomde niet de vijf geplande wedstrijden te starten. Gedurende de dag nam de wind geleidelijk af zodat de regen nog dieper in de zeilpakken kon doordringen. De afgenomen wind maakte het denkwerk voor de tacticus niet makkelijker waardoor verschillende teams aan de overwinning begonnen te ruiken.

Deze bleek uiteindelijk te zijn weggelegd voor Gaastra Team Jabulani met Edgar Westerhuys, Gideon Mastenbroek, Bas Brouwer en Marjolein de Ru, op 4 punten gevolgd door Gaastra Team Blok met Eelco Blok, Bart Snel en Niels Blok. Team Patron werd 4e, Floris Toetenel, Jurjen Feitsma en de broers Boom kwamen 3 punten te kort om voor Team Slam HBB, Jelle Roos, Martijn Punt, en de gezusters Botterweg een gesponsorde Gaastra prijs in ontvangst te nemen.

Na de prijsuitreiking was het tijd geworden om onder het genot van een heerlijk buffet de tactiek van het weekend te bespreken. Het was, al met al, een nat, onstuimig, maar vooral een zeer geslaagd Gaastra J22 evenement.

Het volgende J22 Year Ranking evenement is op 29 & 30 maart in Medemblik waar de klassenboot nog beschikbaar voor is. Mail dus met klasseboot@j22.nl mocht je een keer je krachten willen meten met de andere J22ers!

Tot over drie weken in Medemblik. www.j22.nl
Foto © Joost Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: