Oxygen verrast vriend en vijand tijdens de Challenge De Printemps

Oxygen - Challenge De PrintempsDe Belgische Oxygen neemt naar jaarlijkse gewoonte deel aan de Challenge De Printemps in het Bretoense La Trinité-sur-Mer.

Deze voorjaars zeilwedstrijden zijn een ideale voorbereiding voor de Spi Ouest France regatta die van start gaat op 20 maart. Er stond een krachtige tot vrij krachtige wind van 18 tot 22 knopen, met op zondag enkele vlagen boven de 30 knopen. Oxygen verraste de Franse zeilteams door 2 sterke prestaties neer te zetten.

Op zaterdag 8 maart werd er een vierde plaats gevaren op 26 deelnemers en op zondag wist de Belgische IMX 40 er zelfs een tweede plaats uit te persen. Met een tweede plaats als einduitslag voor het ganse weekend.

Oxygen liet hiermee tal van moderne zeiljachten achter zich zoals de X-41, J122 en de Archambault 40RC. De eerste plaats was natuurlijk voor Gery Trentesaux met zijn gloednieuwe en zeer snelle First 45. Dit beloofd spannend te worden voor de Spi Ouest France regatta.

Helaas mist Oxygen enkele kern bemanningsleden voor de Spi Ouest France regatta omdat ze volgens eigenaar Axel de Cock liever op een zeiljacht meezeilen waar de sandwiches gratis zijn aan boord.

Ook in IRC 4 laten de Benelux zeilers zich opmerken

FolieuseFolieuseDe Folieuse (Sun legende 41 gebouwd in 1987 ) heeft ook zijn best gedaan in de Challenge du Printemps door tweemaal een 3 te zeilen op zaterdag en zondag en daarmee tweede werd over het ganse weekend.

De bemanning is zeer tevreden met het gezeilde resultaat rekening houdend met een gemiste start op zaterdag (OCS) en een ontplofte spi op zondag.

Voor de Folieuse wordt het de 14de Spi Ouest France volgende week, dat tevens zijn 30ste editie viert. De voltallige bemanning hoopt weer op een magische strijd in La baie de Quiberon.

Foto boven © Eric Rousseau

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: