Laser zeilwedstrijd Broechem 16 maart

Laser zeilwedstrijd BroechemOp zondag 16 maart organiseert ZSC Broechem de nationale Laser zeilwedstrijd voor de Laser Standaard, Laser Radial en de 4.7. Het vaarwater is het spaarbekken van de Antwerpse Waterwerken. Volgens Joep Straus is dit waterreservoir, dat omgeving Antwerpen 30 dagen van water kan voorzien, het zuiverste zeilwater van Vlaanderen.

Deze voorjaars klassieker behoort tot de voorbereiding van de Belgische Laser zeilers die zich willen gaan kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Het EK Laser zal van 12 t/m 19 juli in Nieuwpoort gezeild worden.

Joep Straus vertelt: "Veel topzeilers zullen in Nieuwpoort aanwezig zijn dit jaar omdat deze wedstrijd slechts een maand voor de Olympische spelen is en nog een goede krachtmeting kan zijn. De Laser Standaard voor de heren en de Laser Radiaal voor de dames zijn tot Olympische zeil disciplines gekozen omdat ze een betaalbare en strikte eenheidsklassen zijn. Met bijna 200.000 eenheden is dit dan ook een zeer populaire zwaardboot. De ware dinghy zeiler die de competitie aandurft zal deze klasse zeer waarderen."

Door de korte afstand naar de start hoopt de organisatie van Broechem dat er 4 tot 5 wedstrijden op het spaarbekken te Broechem te kunnen gezeild worden op 16 maart.

Weersverwachting op 60 uur basis voor ZSC Broechem, Laser wedstrijd

De kern van een zwak lagedrukgebied dat nu ten zuidwesten van Ierland ligt, verplaatst zich zondag van west naar oost over ons heen. Zoals het er nu uit ziet, trekt het bijbehorende koufront zaterdag
op zondag nacht over ons heen. Het er achter volgende oude occlusie front is de boosdoener van het gegeven dat we zondag tevergeefs op de zon wachten.

De wind zal vroeg in de dag uit het zuid oosten komen. En naarmate het lage druk gebied naar het oosten verschuift, zal de wind langs zuidelijke sector naar het westelijk kwadrant draaien. De verwachte windsnelheid daarbij is 6 a 7 knopen, dus een kleine windkracht 3.

Volg de weersverwachting ook via de ClubRacer weerbericht België pagina.

www.zscbroechem.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: