Goed begonnen is half gewonnen voor Evi Van Acker

Evy van AckerDe kop is eraf van het WK laser Radial in Nieuw Zeeland. De weerman bleek vandaag nuchter te zijn en zijn voorspellingen kwamen uit: zuidwest 20 - 25 knopen vertelt Luc Ameloot (VYF) ons.

In de na een scherpe maar toch voorzichtige start kwam Evi Van Acker tijdens het eerste aan de windse rak als nummer één aan de bovenwindse boei, waarna ze haar voorsprong in het voor de windse rak verder uitbouwde.

Evi controleerde de wedstrijd verder en eindigde de eerste reeks alvast met een mooie voorsprong op één.

Tijdens reeks twee nam de wind wat af. 15 tot 20 knopen. De start was wat minder. Evi Van Acker zeilde ontzettend snel waardoor ze aan de bovenwindse boei toch in zevende positie kwam. Na een fel gestreden wedstrijd werd ze uiteindelijk twee.

De kop is eraf. Een 1 en een 2 op het WK met harde wind. Goed begonnen, half gewonnen.

www.takapunaworlds.org
www.evivanacker.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: