Nederlandse zeilers goed uit de startblokken in Palma de Mallorca + video

Pieter- Jan PostmaDe Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg kwamen goed uit de startblokken tijdens de start van de Princess Sophia Trophy op 16 maart. Sven en Kalle Coster staan tweede in het algemeen klassement in de 470 klasse bij de mannen. De broers eindigden op een derde en een tweede plaats.

Er stond op deze stralende voorjaarsdag een matige wind (kracht 3) in de baai van Palma.

Pieter- Jan Postma zeilde sterk in de Finn klasse en scoorde een tweede en een veertiende plaats. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout wonnen de eerste race in de 470 klasse bij de dames en eindigden in race twee als 14de.

Opvallend goed was ook het resultaat van Casper Bouman. De Hagenaar is na een teleurstellend WK begin dit jaar uit de kernploeg gezet maar opende op Mallorca sterk met een eerste en een tweede plaats. De windsurfer staat voorlopig tweede in het algemeen klassement. Bouman zei na afloop op het strand van Can Pastilla onder de rook van Palma.

“Dit was als vanouds. Goed weg bij de start, mijn snelheid was OK en ook mijn positionering was goed. En dan lekker knallen op die windvlagen. Ik weet dat als ik goed weg ben en slim vaar, ik het goed kan doen in deze condities.”

De Nederlandse zeilers in Olympische klassen zijn in Palma de Mallorca voor de Trofeo Reina Sofia. Deze Olympische voorbereidingswedstrijd van 16 tot en met 21 maart is voor de Nederlanders een belangrijk meetmoment in voorbereiding op de Olympische Spelen die in augustus in China plaatsvinden.

Topzeilers uit 48 landen nemen deel aan dit toernooi. De kernploeg zeilsters in de Yngling zijn niet aanwezig en bereiden zich voor op het EK in deze klasse dat begin april plaatsvindt.

Foto Nico Martinez
www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: