Spi Ouest France Bouygues Telecom

De maatstaaf

La Trinité sur Mer, in 4 dagen 6-8 wedstrijden zeilen, in dik zeilpak of short & T-shirt? Spi Ouest France, dé referentie voor ontwerpers om te zien hoe hun nieuw speelgoed het ervan af brengt tegen de reeds gevestigde waarden op het water.

Er is nog plaats voor 69 zeilboten om de limiet van 500 te halen.

In IRC 1 bv zal onze eigenste Moana en Oxygen het mogen opnemen tegen Cartouche. Een Mach 45 (zelfde ontwerper als de Open 7.5) die voorzien is van een canting keel wat inhoud dat dit juweeltje op alle koersen behalve voor de wind het snelste schip op het water is. Nadeel voor de jongens van de M 45 is dat ze een handicap hebben van 1.379. Dan kan je al evengoed niet mee doen en aan de kant oesters gaan eten. Verder zien we er nog een Corby 36, Nelson Marek 471, J122 en J133’s tussen zitten. Het zal leuk varen worden in IRC 1…

Hoeveel boten doen er mee?

431 boten so far, tel ik op de site van SOFBT waarvan de J80 met het meeste zijn. Hun klasse telt 73 bootjes aan de start en ik kan me al inbeelden hoe ongelofelijk leuk het er aan die kraan zal zijn, om na het event uw bootje eerst uit het water te hebben…

Wie doet er van ons mee?

In de First class 7.5 vinden we Ina Vandercapellen en haar team van de Vlaamse zeezeilschool (BEL) en Wim Driessens van de RBSC (BEL).

IRC 1: Francois Goubau met zijn Moana (BEL), Axel de Cock en Oxygen (BEL), G. Dubois met Acti Signs (BEL), S. Albiniana met Boro (NED)

IRC 2: Y Verstraege met zijn Salona 37 S-Kiss (BEL), Frank Policky met het ClubRacer zeilteam eveneens met een Salona 37 Slainte (BEL\NED\IRL).

IRC 3: J. Bol met zijn A Boen (NED), Bernard Wilmet met de Aquaholic (BEL), C. Gattolliat met Tigaloa.

IRC 4: David Gelhausen Gigi met zijn Folieuse (zitten die niet een klaske te laag?)

IRC 5: Philippe Pilatte met zijn Generaal Tapioca (BEL), de boot nam 30 jaar geleden voor het eerst deel aan Spi Ouest. Ze hebben dus iets te vieren daar aan boord…

MUMM 30: Suzanne Leinders met het TU Delft team (NED)

Wie zijn de rockstars van dienst?

Yves Leblevec maakte naam in de Mini klasse en ABN AMRO 2 vaart in de Promo klasse op Actual. Gery Trenteseaux vaarde vorig jaar met zijn Courrieur du Coeur een aantal paaltjes bijeen en staat hier nu met zijn nieuwe First 45.

Loic Peyron (met Gitana team) en Franc Cammas (op Groupama) in de Open 7.5 klasse en naar goede bron heb ik vernomen dat onze eigenste Peter Laureyssens ook in de Open 7.5 klasse gaat deelnemen. Hij zal varen op Bretagne Lapins.

Wie gaat er met de oesters naar huis?

Het is algemeen bekend dat diegene die Spi Ouest France wint, zijn gewicht in oesters krijgt. Vorig jaar viel die eer de beurt aan Gery Trenteseaux vlak voor de Holmatro van Sander Speet.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: