470 zeilers Sven en Kalle Coster kiezen voor andere begeleider

Sven en Kalle CosterMeningsverschillen met Jacco Koops en een andere visie liggen aan de basis van de wijziging.

Met betrekking tot de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen in China hebben de broers Coster een andere visie dan Jacco Koops, hoofdcoach van de 470 klasse. Ze verschillen van mening over de optimale voorbereiding. De betrokken partijen hebben daarom besloten dat de twee teams van Sven en Kalle Coster bij de heren en Marcelien de Koning en Lobke Berkhout bij de dames, niet meer samenwerken richting de Olympische Spelen.

Coster senior, die al verantwoordelijk was voor de begeleiding van de 470 zeilers, bepaalt in overleg met de broers nu ook het programma tot en met de Olympische Spelen en de Costers leggen direct verantwoording af aan Bondscoach Jaap Zielhuis.

Jacco Koops en Daniel Smith focussen zich op Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Koops is hoofdtrainer van de dames en de Australiër Smith zich concentreert op het materiaal en de ontwikkeling daarvan.

Kalle Coster: “Wij willen wij onze eigen weg kiezen en nog meer het accent op leggen het verbeteren van tactiek, techniek, starten tijdens wedstrijden. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.”

Jacco Koops: “We verschillen van mening over waar we op moeten focussen. We hebben niet dezelfde visie over de weg die we moeten bewandelen.”

Bondscoach Jaap Zielhuis: “Ik ben ervan overtuigd dat deze individuele voorbereiding de resultaten van beide teams op de Spelen in China ten goede zal komen. Het Watersportverbond ondersteunt deze nieuwe benadering van beide teams.”

www.teamcoster.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: