Evi Van Acker behoudt haar 2de plaats tijdens het WK Laser Radial

Evi Van AckerHet Wereld Kampioenschap Laser Radial bestaat uit 11 races. Op dag 3 werd door de wisselende weersomstandigheden pas de 3de reeks gezeild. Tijdens deze reeks eindigde Evi Van Acker op een 7de plaats en kon ze haar 2de plaats in het klassement behouden.
Ook Laura Maes zeilde een schitterende reeks en eindigde op een fantastische 4de plaats. Hierdoor klimt ze tot op de 61ste plaats.

Normaal gezien zou er morgen in gold en silver fleet gezeild worden. Er zijn echter 4 races nodig om die splitsing te maken. Morgen wordt om 10u00 gestart en staan er drie reeksen op het programma. Na 5 reeksen mag er dan één race afgetrokken en krijgen we een geldig Wereld Kampioenschap Laser Radial.

De weersvoorspelling voor morgen: zon en heel weinig wind, vertelt Luc Ameloot (VYF) ons.

Ook dient vermeld te worden dat tijdens de Princess Sofia Trophy, in de 49er klasse, Yannick Lefebvre (BEL) wisselde van bemanning. Met Matthieu Janssens bereidde hij deze wedstrijd en het daaropvolgende WK 49er alvast ter plaatse voor. Ze werden 49ste op de eerste dag.

www.takapunaworlds.org
Foto © Will Calver

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: