Winterwedstrijd Drimmelen: Kou, erg nat en weinig wind

Winterwedstrijd DrimmelenDe laatste reguliere winterwedstrijd in Drimmelen is afgesloten met veel regen en weinig wind. Veel zeilers kwamen in de haven binnen alsof ze een zware natte zeewedstrijd hadden gehad.
De laatste wedstrijd was dan ook eigenlijk één om snel te vergeten. Toch wilde veel mensen de laatste wedstrijd zeilen om het winter zeilseizoen goed af te sluiten. In groep B en E waren 5 afwezigen, die door gebrek aan bemanning niet konden zeilen of toch liever het hoofd droog wilde houden.

Voor de laatste wedstrijd had de wedstrijdorganisatie een baan uitgekozen die de vloot richting Moerdijk stuurde. Ondanks weinig wind en een beetje stroom kon de vloot toch terug zeilen en finishen.

Baan

Groep A en B, kreeg de langste baan voor hun kiezen, een baan van 13,5 mijl. De wedstrijdleiding had gekozen de vloot meerdere boeien te laten ronden op het Hollands Diep. De baan variërend in lengte van 13,5 tot 9 mijl, was goed uitgekozen omdat alle groepen redelijk gelijk aankwamen.

Start

De start verliep rustig en zonder abnormaliteiten. Met de wind vanuit het zuiden, waren de boeien redelijk bezeild waardoor kruisen niet aan de orde kwam. Met een lichte stroom mee en weinig wind was het voor sommige boten aan de orde om te concentreren op boat speed. De volle bak regen die de zeilers op zich kregen was daarom ook een behoorlijke domper in de sferen aan boord.

Weer

Kowabunga - Seaquest SJ320Kowabunga - Seaquest SJ320Met een lichte wind uit het zuiden vertrok de vloot naar de eerste boei. Later in de middag veranderde de wind van het zuiden naar het Westen. Ondanks dat, was de wind weg gevallen terwijl vrijwel de gehele vloot lag te dobberen en nat te regenen bij de Moerdijk brug. Na dat de alle boten toch de boeien hadden gerond kwam de vloot terug met de spinnaker op, om in de laatste momenten te vechten voor dat betere plaatsje in het klassement.

De linehonours was voor de Kowabunga, een Seaquest SJ320. In een eindsprint naar de finish voor de plekken 2 en 3 was Ger Bayens met zijn J33 en de Seaquest SJ320 van Marc Sluimers nog in gevecht met elkaar.

De mooiste eindsprint van de dag was het gevecht tussen Koen van Gils met zijn Sun Fast 36 en Kantje boord van Gert de Jong. Tot op 20 meter van de finish gingen beide boten gelijk op, maar door een klein foutje van de Sun Fast was het Gert de Jong die de winst pakte.

Uitslag

Door de afwezigheid van Jochem Zeilmans met zijn Beneteau 25 was in groep A weer plek voor de eerste plaats. Deze kans werd gegrepen door Transmark 1 van Mark Sven de Vries.

In groep B was het Big Beest die er met de eerste plek vandoor ging. Dit resulteerde ook dat hij in zijn klasse eerste werd voor het winterseizoen.

In groep C was Luna die de eerste plek te pakken kreeg. Groep D werd gewonnen door de TSJ met de hete adem van Jee in de nek.

En als laatste in Groep E was het Wim Jansen met de Tjoep die ijzersterk domineerde in zijn klasse.

Overall prijs nog niet gekend

Ook voor de overall prijs moet nog steeds worden gevochten. Na aftrek van 2 wedstrijden zijn er 3 boten met 0 punten. Daardoor wordt de inhaalwedstrijd op 30 maart extra competitief voor deze 3 boten.

De Big Beest (klasse B), TSJ (klasse D) en de Tjoep (klasse E) moeten doormiddel van de inhaalwedstrijd strijden voor de overall prijs van het winterseizoen in Drimmelen 2008. Wie van deze 3 het beste eindigt kan zich de overall prijs van 2008 toe eigenen.

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: