Princess Sofia Trophy: Sven en Kalle Coster op een 3de plek + video

470 klasse zeilenSven en Kalle Coster zeilden op de tweede dag van de Princess Sofia Trofy een overtuigende overwinning gevolgd door een zesde plaats in reeks vier. De zeilende broers staan op een derde plaats in het algemeen klassement bij de heren in de 470 klasse waarin 83 teams meedoen.

In vergelijk met de eerste dag stond er iets minder wind op 17 mei (7-10 knopen wind/windkracht 2-3) in de Baai van Palma. Er zijn nu in de meeste klassen vier races gevaren. Pas als er meer dan vijf wedstrijden gezeild zijn mogen de zeilers hun slechtste resultaat aftrekken.

470 dames

In race drie eindigden De Koning en Berkhout als 4de. Zij hadden een dramatische start van race vier. Als gevolg van een zeer slechte start van een paar tegenstanders raakten ze verstrikt in de ankerlijn van het startschip en moesten ze achteraan starten. De drievoudige wereldkampioenen werden nog 22ste van de 38 deelnemers. Het zeilduo staat voorlopig achtste in het algemeen klassement.

Finn

Pieter-Jan Postma scoorde een 11de en een 8ste plaats. “De wind nam af van 10 naar 7 knopen en het waren lastige omstandigheden voor me. Dus met die achtste plaats ben ik zeker tevreden. Maar mijn start in de eerste race was niet goed. Dat verdient echt verbetering. Ik lag bij de eerste boei 35ste denk ik, maar heb me nog wel naar een tiende plaats weten te zeilen.” Postma staat zesde in de voorlopige ranglijst met 46 deelnemers.

Laser

Laser zeiler Rutger van Schaardenburg had een hele goede dag met een vijfde en zesde plaats. De zeiler uit de jeugdopleiding staat nu op een zestiende plaats in het klassement in de uiterst sterk bezette laser klasse met meer dan 100 deelnemers.

Tornado

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis hebben op dit evenement maar zeven tegenstanders waarschijnlijk als gevolg van het feit dat dit evenement vlak na het WK in Nieuw Zeeland op de agenda staat. Booth en Nieuwenhuis staan vijfde.

www.trofeoprincesasofia.org
Foto © Nico Martinez

Video's

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: