Prachtige Goofies zeilwedstrijd van maart

Goofies zeilrace maart 2008De thuisblijvers hadden ongelijk!

Gelet op de stormachtige winden in de nacht en de vroege morgen hadden de meeste zeilers verwacht dat de Goofies zeilwedstrijden niet door zouden gaan. Desondanks kwamen 40 optimistische schippers met hun bemanningen naar Colijnsplaat om eventueel te gaan zeilen. Ook de organisatoren zagen het in eerste instantie niet zo zitten met de zeilomstandigheden.

's Morgens stond er een keiharde wind met nog hardere windvlagen uit de ongunstige WNW richting en veel golven. De omstandigheden verslechterde nog toen het tij (de stroom) tegen de wind ging lopen met nog meer golven als gevolg. De weersinformatie gaf echter één lichtpuntje:In de middag zou de wind mogelijk afnemen tot aanvaardbare sterkte. Daarom werd besloten om de beslissing om te gaan varen uit te stellen tot 13.00 uur. Op dat moment waren de omstandigheden zo verbeterd dat er kon worden gezeild.

Om 14.00 uur startten 38 boten voor een Goofies klassieker: het `rondje plaat´. Er stond nog wel een harde wind maar veel problemen deden zich niet voor.

Van één boot brak een zaling De bemanning had alle geluk van de wereld en zag kans de mast er op te houden! Ze moesten de race natuurlijk wel opgeven.

Ook de golven waren niet mis. De bemanning van een erg `nat´jacht werd zo nat dat hun automatische zwemvesten opbliezen. Erg onhandig zeilen met zo´n blaas op je borst.

Veel zeilers meldden na afloop dat ze met dit weer graag meer bemanning hadden gehad. Vooral als gewicht maar ook voor de extra handen om de spinnaker te kunnen zetten of te gijpen.

Met nog één wedstrijd voor de boeg.is het voor het eindklassement nog erg spannend in de klassen ORC 1 en 3 t/m 5. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is zo klein dat de laatste wedstrijd de beslissing zal moeten brengen.

Uitslagen Goofies maart 2008

Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Kees Kaan uit Rotterdam met zijn boot de ROARK (Grand soleil 43) Wessel Liesenga uit Middelburg met de WEERGA (IMX 40) en Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECMATE 4 (SWAN 45) die derde werd.

Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Kees Meijer uit Waalre met zijn boot de SWITCH (Dehler 36) voor Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V (J-35) en Hans de Waal uit Bruinisse met de KOPJE KLEINER (Banner 41).

Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de VANILLA (X-332) voor Hans de Jager uit Wolphaartsdijk met de CHASSEUR (First 31.7) en Henk van Zweden met de BEAU BATEAU (First 300 spirit) die derde werd.

Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Bruno Wolfs uit Lint(B) met de PASSATEMPO voor Derk Izaks uit den Haag met de SLOWMOTION en Raoul Verhulst uit Wilrijk(B)met de TARAKE die derde werd

Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B) met de BOLDERIK voor Schipper L Schipper uit Goes met de DAME DE MEUSE voor het jacht TISSUM van schipper M Geerling uit Amsterdam.

Meer info over de Goofies zeilrace.

Helemaal onderaan dit bericht vind je alle Goofies zeilrace uitslagen en tussenstanden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: