Nederlandse Hobie Cat’s jeugdteams zetten koers naar Zuid-Frankrijk

Rob SprijZaterdag 22 maart start de drie dagen durende krachtmeting tijdens het ‘Criterium des Fleurs’ in Sainte-Maxime - Frankrijk. Hobie Cat Holland heeft haar Nissan en Zwitserleven jeugdteams inmiddels de Route du Soleil op gestuurd om ze aan dit jaarlijkse catamarangeweld mee te laten doen.
Via deze weg kunnen de jeugdteams zich, in een goed vertegenwoordigd internationale deelnemersveld, goed spiegelen hoe ze er dit seizoen voor staan.

Grote verandering ten opzichte van vorig seizoen is nieuwkomer Mathijs Pauli. Pauli (15) zal dit jaar met Rob Sprij (16) op de Nissan boot varen. Cas van Oort (18) en Chris Bootsma (19) nemen net als vorig jaar de honneurs waar op de Zwitserleven boot. Beide jeugdteams hebben onderling een gezonde concurrentiestrijd en delen de sportieve ambitie om op deze manier door te groeien. Nissan en Zwitserleven zullen dit jaar wederom aan het jeugdprogramma hun bijdrage leveren deze ambities te verwezenlijken.

Het ‘Criterium des Fleurs’ is de eerste wedstrijd uit een serie van 3 die deel uitmaakt van de Franse Nationale Hobie 16 spi serie. Het evenement, dat plaatsvindt aan de Middellandse Zee, heeft haar uitvalsbasis op het strand in Sainte-Maxime wat speciaal voor deze boten toegankelijk is gemaakt. De organisatie verwacht dit jaar een toename in het aantal deelnemers door de openstelling van de klasse voor iedereen die met spi wil starten. Extra motiverend voor de jeugdteams zal de deelname van Cedric Bader zijn, als oud Europees jeugdkampioen en Hobie 16 kampioen.

Meer informatie over de vorderingen van de jeugdteams zijn te volgen op de website van Hobie Cat Holland.

www.hobiecat.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: