Spi Ouest France Bouygues Telecom

La TrinitéDe dag voor het event.
La Trinité begint vol te lopen met zeilers en zeilsters. De haven ligt overvol en op de kade staat er een rij met boten op trailers te wachten om het water in te gaan. Hier en daar zie je mensen in spiksplinternieuwe pakken rondlopen, het professionalisme druipt ervan af.
Maar de mensen die hier al langer komen weten dat de locals in hun oude gele oliejekkers degene zijn die het moeilijkst te verslaan zullen zijn.

Wind en vissers.

Er is 30-35kn wind voorspeld voor de eerste dag en sommige weerberichten spreken zelfs over 10cm sneeuw. Geen short en T-shirt dus dit event. Maar het weer is niet ons grootste probleem, dat zijn de plaatselijke loze vissertjes. Deze landbouwers van de zee vinden dat ze té veel moeten betalen voor de diesel. Ze hebben de haven dicht gegooid uit protest. Dit deden ze door 2 kabels te spannen over de gehele haveningang.

Guinness Book.

Niemand kan er nog in of uit tenzij de vissers het toestaan. In tegenstelling tot stakers van… euh, andere markten thuis, hebben de vissers hier gezellig alle bootjes bij elkaar gelegd. Ze hebben een deftige barbecue neergeplaceerd en ze zijn voorzien van zóveel oesters dat een bejaarde luiaard afrodisiacumgewijs vooraan in het Guinness book of records terecht zou komen wat betreft nakomelingen.

Sarkozy

Als Sarkozy (één of andere Franse president…) niet met een financieel enveloppeke uit de hoek komt blijft de haven dicht voor het gehele verlengd weekend. Naar we gehoord hebben is La Trinité niet de enige haven in de buurt die met stakende vissers te kampen heeft.

Feed back

De feed back van de zeilers is niet geheel negatief. Enerzijds vinden de meeste het niet erg dat er ten minste morgen niet gevaren wordt vanwege het voorspelde weer en anderzijds uit sympathie voor de vissers die na de afrekening van de diesel niet voldoende overhouden om hun kroost te voeden.

We zullen morgen zien wat er beslist wordt. Uiteraard leest u het op Clubracer.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: