Spi Ouest France Bouygues Telecom dag 1

Gefrusteerde vissers

Het weer zorgt voor gefrustreerde vissers want die jongens beginnen te beseffen dat door het slechte weer het niet zij zijn die ons binnen houden. De zeilers echter hoor ik plannen maken om als tegenzet dan weer de vismijn te bezetten. Het enige wat hen tegenhoud zijn de vrouwen van de vissers die naar’t schijnt de enige zijn die de harde kern van de Franse hooligans kunnen tegenhouden.

We varen niet vandaag

Er schijnt momenteel (s’ochtends) 40kn wind te staan aan Belle Ille. Even later krijgen we het nieuws dat we vandaag niet zullen buiten gaan. Dit vanwege het weer en de kabel die er nog steeds ligt. Zoals vele anderen gaan ook wij dan maar onze koffie nuttigen in de Carré.

Visser contra zeiler

Het verzetHet verzet
Gisteren avond nog toen ik het vorige berichtje doorstuurde in de Carré ( je hebt daar gratis wifi), waren een visser en een zeiler elkaars gezicht aan’t verbouwen. De zeiler had blijkbaar het meest overlevingstalent, want de visser bloeide het hardst. Beide jongens hadden duidelijk teveel alcohol in hun bloed want Bart en ik konden het gevecht makkelijk vermijden en met ons laptopje als echte ‘nerds’ het café uitsluipen.

Schippersmeeting met vissers

Gisteren avond tijdens de schippersmeeting zijn de vissers even hun zegje komen doen. Het komt er op neer dat Sarkozy vorig jaar in november beloofd heeft dat ze niet meer dan 0.30 cent per liter diesel zouden moeten betalen. Momenteel betalen die kerels al 0.40 cent per liter, waardoor dat hun netto maand inkomen nauwelijks nog boven de €1000 zou uitkomen.

Barometer in vrije val

De zon van gisteren heeft plaats gemaakt voor wat koude regen, zonnebrillen worden vervangen met truien en regenjassen met kap.Carla op Moana?Carla op Moana? De barometer is gisteren van 1019mb naar vanmorgen 998mb gevallen. Van ons mag iemand die terug naar boven krikken…

Sarkozy hoeft niet te komen

Francois en Matthieu Goubau (Moana) vinden niet dat Sarkozy het hier even moet komen oplossen. Het heeft geen enkel zin dat die man zich hier komt moeien in de zaak van de vissers. Verontwaardigd kijk ik hen aan en de vraagtekens moeten op mijn gezicht te lezen zijn, want op antwoord hoef ik niet lang wachten… Het is zijn vrouw die we willen zien, en dat mag zelfs in bikini. Ze mag zelfs mee varen zegt ie…

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: