Spi Ouest France Bouygues Telecom dag 2

BatistylVaren of niet varen?
Tijdens de schippersmeeting deze morgen werd ons het volgende mede gedeeld: als de kabels tegen vanmiddag 12u30 niet weg zijn, zal er in 2008 geen Spi Ouest plaatsvinden. Het zou de eerste keer zijn in het 30-jarige bestaan van deze race dat zoiets voorvalt. Jammer eigenlijk mocht het niet doorgaan, want voor vele zou dit een eerste krachtmeting zijn geweest om te zie hoe sterk je ervoor stond met betrekking tot de Commodores Cup.

Een beetje wind

Maar om 14u werd ons mede gedeeld dat de kabel verwijderd zou worden en een uur later lagen een 500 tal boten aan te schuiven om buiten te kunnen. Het waaide op dat ogenblik volgens onze windmeter 12kn, maar op de meter van onze buurman verscheen 34kn. Dat onze Salona 37 een half uurtje later onder spi 17kn klokte bewees dat de meter van de buren juist was.

Wat hebben onze landgenoten zoal gedaan vandaag?

IRC 1:

MOANA vaarde een 10de plek, OXYGEN een 8ste plek, ACTI SIGNS een DNC en BORO eveneens een DNC.

IRC 2:

S-KISS eindigt op een 27ste plek en de SLAINTE (DNC) moest opgeven vanwege de mastblokken die vlak na de start uit het dek getrokken werden.

IRC 3:

vaarde niet omdat er in IRC 2 twee generall recalls waren.

IRC 4:

vaarde niet wegens te veel wind.

IRC 5:

vaarde niet wegens te veel wind.

Mumm 30:

TU DELFT eindigt op een 11de plek.

First Class 7.5:

vaarde niet wegens te veel wind.

Open 7.5:

vaarde niet wegens te veel wind.3de start IRC 23de start IRC 2

Eigenlijk hebben enkel IRC 1 en 2, de J80- en J105-klasse en de Mumm 30’s gevaren. Morgen starten we een uurtje vroeger zodat we een reeks meer kunnen varen. Laat ons hopen!

Het was vandaag koud en er stond een stevig briesje. Voor morgen verwachten ze een 10kn in de voormiddag en in de namiddag zou de wind terug toenemen tot een lekkere koude 25 knoopjes, gegarneerd met een voorjaarsbuitje van een paar uur.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: