Stijn Van Hoye wint van 213 andere optimisten Easterregatta op Braassemermeer

Easter Optimist Regatta 2008In het paasweekend van 21-24 maart werd door de WV Braassemermeer in samenwerking met de Optimist Club Nederland voor de 23ste keer de Magic Marine International Easter Optimist Regatta georganiseerd.

Maar liefst 220 deelnemers uit 9 verschillende landen hadden ingeschreven voor dit evenement, wwaronder ook dit jaar weer een grote delegatie uit de USA.

De vloot deelnemers was in zes groepen verdeeld. Voor de eerste wedstrijddag stonden 2 races op het programma. Door de weersomstandigheden was het comité genoodzaakt de starttijd uit te stellen en werd er uiteindelijk slechts één wedstrijd verzeild.

Op zaterdag, de tweede dag van het evenement, moesten er drie wedstrijden gezeild worden. Het werd een zware dag met veel wind en kou. Het comité besloot de derde race te laten vervallen. Na drie gezeilde wedstrijden stond Kevin Peet (NED)op de eerste plek in het klassement.

Drukte op de steigerDrukte op de steigerDe voorspelling voor de zondag was weer een koude dag met veel wind. De derde race van deze dag eindigde met sneeuwbuien, geen wind en slecht zicht. Maar na zes races nog steeds voor Kevin Peet een eerste plaats.

Op maandag, de afsluitende dag van het evenement, werd iedereen begroet in een witte en zonnige wereld, maar helaas niet met de voorspelde wind. Na een sneeuwballen gevecht tussen de deelnemers en het comité, kon na een uitstel van ruim één uur met de eerste finale race in de gold-, silver- en bronze fleet gestart worden. Met een noordwestelijke wind tussen de 10 en 15 knopen werden de twee wedstrijden verzeild.

De eerste plaats in de gold fleet was voor Stijn van Hoye (BEL), gevolgd door Miikka Nikkilä (FIN) en Kevin Peet. De eerste plaats in de silver fleet werd door Aodh Kennedy (IRL) veroverd en in de bronze fleet door Mark Kondy (IRL).

Alle uitslagen, info en foto’s : www.braassemermeer.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: