Eerste Antwerp Snipe Cup op het Galgenweel

Voor de aller eerste keer wordt op 8 en 9 maart de Antwerp Snipe Cup georganiseerd, en dit op het Galgenweel. Organiserende krachten zijn Jan Peeters en Maxim Van Pelt in samenwerking met het VVW Galgenweel Race Comite. Talrijke sponsors en media aandacht zorgden er voor dat dit evenement nu al zeker van succes is. Diverse prijzen werden met truck ladingen aangesleept om zeilers uit alle hoeken van de zeilwereld aan te trekken. Zo komt er speciaal uit Valencia, eh, iemand uit een top America's Cup team overgevlogen om in dit zeilevent mee te dingen naar de absolute top.

Gebruiksaanwijzing

Inschrijven kan via www.sirca.be of in het VVW zeilhuis van 10 tot 11:30u. Inschrijvingsgelden bedragen €50 per boot welke inhouden dat je uiteraard mag mee doen, je een sponsorpakket in ontvangst mag nemen, een originele eerste editie Antwerp Snipe Cup Polo krijgt, een diner op zaterdag avond mag nuttigen, een tombola die de staatsloterij belachelijk maakt, after diner party om u tegen te zeggen en een ontbijt op zondag ochtend om u de stress te ontnemen die de lange rij bij de bakker veroorzaakt.

Ingrediënten

De Antwerp Snipe Cup bestaat uit 7 races waarvan 3 ups and downs op zaterdag (eerste start om 12u) en de 4 wedstrijdjes op zondag (waarvan dat de baan afhankelijk is van de windrichting) gaan onder de naam VVW Chocolade wedstrijd. Alle 7 races tellen mee voor de Antwerp Snipe Cup waarvan 1 aftrek wedstrijd na 4 gevaren races. Wedstrijdbepalingen krijgt u bij inschrijving of online op www.sirca.be.

Steigerbar en aanverwanten

Snipe SailingSnipe SailingEr is werkelijk aan alles gedacht, onderkoelingsverschijnselen worden al dan niet preventief behandeld door Centrale Verwarming Bert Le Duc. North Sails is aanwezig met minstens 2 medewerkers om u aan de kant met raad en daad bij te staan en u op het water deftig de loef af te steken. Maritime Antwerp Cleaning zal een studie doen om ook de kleinzeilerij als klant aan te trekken. Het zelfde kan gezegd worden van X-Yachts Belgium waarvan de directeur van het bedrijf zelf zal mee doen met deze eigenste Clubracer reporter die dan op zijn beurt de watersport gerelateerde Landtmeters vertegenwoordigd.

Er zal een steigerbar voorzien zijn met democratische prijzen, een apres sailing met jenever en winter games.

Rockstars

Gaan er ook bij zijn...Gaan er ook bij zijn...Onder de grote namen vinden we oa: Ben Van Cauwenberg met zijn vaste, euh... fokkemaat Nadia, Enrico Michel (Italiaans kampioen), Bart Bomans (6de op het wk 07), Manu Hens (1st South European Champ en Belgisch kampioen Draak), die bepaalde AC zeiler...?, Bart Jansens (ex vice Europees kampioen), Andre Callot (Belgian Snipe Godfather), Jan Persoons (Roleks Goese Sas Kampioen) & Franz Hawer (3rd european sportboat), Jo Vos (ex Belgisch kampioen 470), Dirk de Bock (ex olympisch zeiler), Floris Mortelmans (ex Belgisch kampioen 470), Giovanni Galeotti (ex winnaar European Cup), Alex Helsen (Highest db on the mark), Robert Drontman (ex olympisch zeiler), enz...

Indien u dit weekend een top zeilevenement van dichtbij wil aanschouwen wezen wij u van harte welkom op de Antwerp Snipe Cup op het Galgenweel.

De Antwerp Snipe Cup wordt met prijzen ondersteund door Mercedes-Benz Truck Center Antwerpen. De Care Plus producten ondersteunen deze prijzenpot en staan voor een preventieve bescherming op het water en eerste hulp pakketjes.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: