International Optispring Regatta 2008

International Optispring RegattaHet hele weekend van 29 tot 30 maart, nog een goeie 3 weken en de International Optispring Regatta gaat weer van start vanuit Delta Sailing Centre Stellendam, aan de Haringvliet. Er wordt deze keer voor de organisatie op het water samengewerkt met de overburen van WSV Helius uit Hellevoetsluis. Helius is niet aan zijn proefstuk toe want zij zijn medeorganisator van de al even bekende van-Uden-Reco-Regatta dat een paar weken later plaatsvindt.

Terwijl tijdens de vorige edities ook andere eenheidklassen aan bod kwamen, zullen dit jaar enkel optimisten aan de start komen. Een bewuste zet van de belgische optimistenklasse die kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en bovendien de limiet zet op 170 inschrijvingen.

Nieuw is de Optispring Cup, een wisselbeker voor het beste landenteam. Niet minder dan 9 verschillende Europese landen hebben zich reeds aangemeld en zullen strijden voor deze prestigieuze trofee. Het zal gezellig druk en tegelijk spannend worden op de Haringvliet want verschillende teams willen goed voorbereid zijn en komen reeds de week vooraf trainen.

www.optispring.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: