Warming up J22

J22De opwarming van de aarde wordt door menig J22 team aangegrepen om op winterdagen door te trainen. Nu ook de theoretisch astronomische datum van de lente nadert is het tijd geworden om te meten of de wintertrainingen hun vruchten afwerpen.

Op de Braassemermeer zal aankomend weekend de zware strijd losbarsten om op hoog zeilniveau Warming up kampioen J22 te worden. De schittering van de voorjaarszon op de spiegel van de J22 die vooraan zeilt zal een doorn in het oog vormen voor de overige 30 teams in het veld. De Warming-up zal een voorbode zijn voor een competitief vaarseizoen van de J22 klasse.

Een kleine greep uit de wedstrijdkalender van dit zeilseizoen:

 • 8&9 maart - Warming up Braassemermeer
 • 22, 23 & 24 maart - Easter Regatta La Rochelle (Frankrijk)
 • 19&20 april - Van Uden Reco Cup Stellendam
 • 9, 10, 11&12 mei - North Sea Regatta Scheveningen
 • 29 juni t/m 5 juli - EK La Rochelle (Frankrijk)
 • 19 t/m 24 augustus - WK Rochester, New York, (USA)
 • 12, 13&14 september - Gaastra ONK Workum
 • 4&5 oktober - Rotterdam matchrace challenge / Kralingen (ISAF grade 3)

De J22 klassenorganisatie heeft een klassenboot ter beschikking waarmee de klasse geïnteresseerde zeilers ervaring wil laten opdoen met een J22 wedstrijd/evenement. Komend weekend kunt u getuige zijn door de wedstrijd mee te zeilen in de klassenboot (die nog beschikbaar is).

Na een dag hard zeilen wordt er op zaterdagavond een diner georganiseerd waar u uw zeilverhalen kunt uitwisselen met de andere J22 teams.

Schroom niet en zorg dat u deelnemer bent van de eerste J22 competitiewedstrijd van 2008!

Meer informatie: www.j22.nl
Foto © Joost Smit

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: