Orlentbeker 2008

Orlentbeker optimist zeilenIn opvolging van een jarenlange traditie organiseert ZSC Broechem op zondag 9 maart de Orlentbeker voor de Optimistklasse maar ook voor Splash en Europe. Er zal gezeild worden op het spaarbekken van de Antwerpse waterwerken dat zuiver zeilwater garandeert.

De Orlentbeker wisseltrophy is zeer bekend bij alle zeilers die ooit actief aan het zeilen zijn begonnen in de Optimist.

Veel zeilers die nu vooraan zeilen in andere klassen, waaronder de Laser hebben in het verleden deelgenomen aan deze mooie zeilwedstrijd. Hun namen komen voor op deze prachtige wisselprijs.

Vorig jaar streden er maar liefst 86 deelnemers en meer dan 50 optimist zeilers om de Orlentbeker.

Door de korte afstand naar het wedstrijdwater hopen we dit weekend weer 4 tot 5 wedstrijden te kunnen zeilen als moeder natuur hierbij wil meewerken.

Joep Straus' windverwachting: "Het ziet er mooi voorjaars zeilweer uit op zondag. Verwachting voor binnenwater Broechem op 60 uur basis : 12 tot 10 knopen uit zuidwestelijke sector. Een koufront aan het begin van de dag daarna droger. Voorjaarsbuien mogelijk. Daarna de boten goed vastbinden. Stevige storm op maandag."

Voor meer informatie www.zscbroechem.be
Foto © Willeke Straus
Meer foto's: Orlentbeker 2008 foto's

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: