Bulthaup en Hobie Cat Holland contracteren Mischa Heemskerk

Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijNa twee jaar afwezigheid is Mischa Heemskerk terug bij Hobie Cat, hij vormt met Bastiaan Tentij het Bulthaup Formule 18 Topteam. Dit ijzersterke topteam moet garant staan voor spectaculaire acties en prestaties dit seizoen, lezen we in hun persbericht.

Bulthaup Nederland heeft een grootschalige sponsordeal gesloten met Hobie Cat Holland voor de aankomende drie jaar. Bulthaup zal daarnaast prominent aanwezig zijn op dé grote zeilevenementen zoals de Ronde om Texel 2008. Tijdens de Ronde om Texel zal blijken dat zowel koken als zeilen een beleving is op het hoogste niveau.

De drie Bulthaup Tigers zullen worden gevaren door gerenommeerde namen binnen de catamaranwereld:

  • Topteam met Mischa Heemskerk / Bastiaan Tentij (EK Formule 18 2007)
  • Jeugdteam met Jorden Veenman / Mischa de Munck (NK Tiger 2007)
  • Mixteam met Kathelijn de Bruijne / Bart van Rijs (1st dame Ronde om Texel 2007)

Topteam Heemskerk/Tentij

Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijMischa Heemskerk en Bastiaan TentijOp dertienjarige leeftijd is Mischa Heemskerk (inmiddels 33 jaar en werktuigbouwkundig ingenieur) begonnen in de Hobie 16 klasse. Al jaren is Heemskerk actief en aan de top van het Formule 18 circuit te vinden. Gedurende vijf jaar heeft Heemskerk tijdens zijn Olympische campagne binnen de Tornado klasse een aantal mooie resultaten behaald, waaronder brons op het EK in Portugal in 2002. In datzelfde jaar werd hij eveneens winnaar van de Ronde om Texel!

In december 2006 besloot Heemskerk zijn Olympische campagne te onderbreken om zich volledig aan op Formule 18 klasse te richten. Samen met Bastiaan Tentij vormde Heemskerk een nieuw team. Een combinatie van de enorme catamaranervaring van Heemskerk aangevuld met het jonge en enthousiaste talent van Tentij zijn een voorbode voor spectaculaire zeilprestaties dit jaar

Bastiaan Tentij (20 jaar en student bouwkunde) startte zijn zeilcarrière in een stroomversnelling. In 2006 vormde Tentij een team met Stefan Dubbeldam in de ISAF jeugdcatamaran, een Hobie 16 met spinnaker. Ze werden hier getraind en begeleid door het KNWV Youth Catsailing Program. Het team werd Nederlands Kampioen Hobie 16 spinnaker en stroomde direct door naar de Formule 18 klasse waar Tentij bij Heemskerk aan boord stapte. In 2007 ontving Tentij de ‘The Barney’ onderscheiding voor het behalen van de Europese titel in de F18 klasse. Deze onderscheiding, vernoemd naar topdarter Raymond van Barneveld, wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge talentvolle sporter uit Den Haag.

Resultaten Topteam

Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijWK Hobie Tiger 2008Het seizoen 2007 was zeer succesvol voor het team waar ze hoge klasseringen behaalden op alle evenementen waaraan werd deelgenomen. Absoluut hoogtepunt was het behalen van dé twee titels: NK Formule 18 titel op eigen bodem en het EK Formule 18 in Dervio, Italië.

Momenteel strijdt het Topteam Heemskerk/Tentij als grote kanshebber om de wereldtitel Hobie Tiger 2008 van 3 tot 8 maart in Langebaan, Zuid-Afrika. Op dit moment staan zij op slechts 3 punten achterstand op de 2e plaats in het overall klassement.

Hobie Tiger Olympisch kandidaat

Na het succesvolle seizoen van Heemskerk/Tentij speelt het team toch met het idee om nogmaals een Olympisch avontuur aan te gaan. Na het verdwijnen van de Tornado als Olympische catamaran is de Hobie Tiger door de zeilwereld naar voren geschoven als dé voornaamste kandidaat voor de volgende Olympische multihull klasse..

De ISAF (International Sailing Federation) stemde op 13 november 2007 tegen deelname van de multihull tijdens de Olympische spelen in 2012. Dit besluit heeft voor veel beroering gezorgd binnen de zeilwereld. Direct zijn verschillende (internationale) acties opgestart om deze beslissing te laten herroepen. Inmiddels hebben ruim 5600 zeilers een petitie getekend wat moet bewegen tot het behoud van de meest spectaculaire zeilklasse tijdens de Olympische Spelen ’12 in Londen.

De (inter)nationale watersportverbonden hebben zich beraad en zijn bezig met het voorbereiden van een internationaal tegenvoorstel ‘heroverweging van de multihull als Olympische klasse’. Dit tegenvoorstel zal in maart 2008 worden gepresenteerd aan de ISAF.

Als ‘s werelds grootste catamaran eenheidsklasse maakt de Hobie Tiger al jaren deel uit van de ISAF Wereldkampioenschappen, wat de Hobie Tiger tot de meest voor de handliggende kandidaat maakt voor de Olympische multihull klasse.

www.hobiecat.nl
www.hobieworlds.com/tiger2008/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: