Farr 40 Mean Machine klaar voor de Rolex World Championships in Miami

Mean Machine Farr 40Dit is het evenement waar de ganse vloot op aan het wachten was. Na de Farr 40 Pre-World’s gisteren en vandaag, starten de Wereldkampioenschappen in Miami volgende week, van 16 tot en met 19 april. Onder de 33 ingeschreven teams zijn er 10 verschillende landen vertegenwoordigd. Het grootste aandeel wordt met 18 jachten gedragen door Amerika en Italië. Topfavoriet is MASCALZONE LATINO. Onorato en zijn team zijn de titelverdedigers.

Er is echter nog schoon volk, lees ex-wereldkampioenen, dat naar het gouden uurwerk loert: Jim Richardson op BARKING MAD won al in 1998 en 2004, Migliori/Mezzaroma op NERONE in 2003 en ene Ernesto Bertarelli op ALINGHI in 2001. Daarbuiten worden nog eens een dozijn teams geacht te wereldtitel te kunnen veroveren. Het belooft met andere woorden een schitterende competitie te gaan worden.

Titelverdediger Mascalzone LatinoTitelverdediger Mascalzone LatinoEen competitie waarin professionele zeilers uit de werelden van de America’s Cup, de Volvo Ocean Race en de talrijke one design wedstrijden elkaar bekampen. De Wereldkampioenschappen zijn een ware afspiegeling van wat onze geliefde zeilsport zo aantrekkelijk maakt: haarscherp yacht design en technologie, topteams van allerlei herkomst, hand en tand gevechten met de natuurelementen op het water.

Aan boord van MEAN MACHINE zijn ook nogal wat zeilsterren aangemonsterd: Peter de Ridder, Ray Davies, Dirk de Ridder, Jono Swain, Alan Smith, Tom Powrie, Sander Speet, Joost de Graaff, Sander v.d. Borch en Ivan Peute zijn allen van plan er het beste van te gaan maken. Alle middelen zijn aanwezig om MEAN MACHINE op het podium te krijgen.

De condities zullen alles behalve dezelfde zijn als vorig jaar in Kopenhagen, Denemarken. Toen kregen de teams vlakke zee, shiftende wind, koude en regen voor de kiezen. Miami Beach in Florida (USA) belooft warmer en ruiger te gaan worden. Het racen vindt plaats van 16 tot 19 april op de Atlantische Oceaan. Het Rolex Farr 40 Wereldkampioenschap vervoegt andere Rolex – gesponsorde zeilevenementen, zoals daar zijn de Rolex Sydney Hobart Race, de Rolex Swan Cup, de Giraglia Rolex Cup,de Rolex Middelandse Zee Race, de Maxi Yacht Rolex Cup en nog vele andere.

Info: www.regattanews.com
Oficiële evenement website: www.farr40worlds.com

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: