Kaping van het luxe zeiljacht Le Ponant loopt goed af

Le PonantHet was de President van Frankrijk Sarkozy lui-même die gisteren, vrijdag 11 april, aankondigde dat de 32 gijzelaars op het 288 voet lange superjacht LE PONANT waren vrijgelaten. Het luxe zeiljacht was vorige week gekaapt in de Golf van Aden en lag nu geankerd net buiten de kust van Garacade, 500 kilometer ten noorden van Mogadishu, Somalia.
Echte details werden er niet vrijgegeven door Sarkozy.

De Franse strijdkrachten hebben een uur nadat de gijzelaars werden vrijgelaten 6 piraten gearresteerd. Verder werd meegedeeld dat er geen losgeld was betaald door de republiek, al wordt er wel vermoed dat de Franse scheepvaart compagnie CMA-CGM 2 miljoen dollar cash geld zou hebben betaald. De Franse troepen hadden “interessante valiezen gerecupereerd”.

De gijzelnemers waren ondertussen aan land gevlucht maar werden door Franse troepen intens achterna gezeten. Na korte schermutselingen, waarbij nu sprake is dat er 3 kapers zouden zijn omgekomen, hebben 6 gijzelnemers zichzelf overgegeven. Zij zullen nu overgedragen worden aan de Franse justitie. Somalische bronnen spraken in eerste instantie van 12 kapers, maar dat bleken er uiteindelijk 9 te zijn. De driemaster zal nu door de Franse marine naar Dijbouti worden gevaren, waarna het waarschijnlijk haar oorspronkelijke reis naar Alexandrië (Egypte) zal verderzetten.

Bron: ANP

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: