Sven en Kalle Coster op kop in 470 Spring Cup in Sanary-sur-Mer

broers Coster op 470Vandaag zaterdag 12 april varen Sven en Kalle Coster de medal race tijdens de 33ste International Spring Cup in Sanary-sur-Mer in Zuid-Frankrijk. Met 20 punten staan de Nederlandse kernploeg-zeilers voorlopig eerste.
De broers gebruiken dit evenement om zich voor te bereiden op de Semaine Olympique, de Olympische zeilweek in Hyeres (FRA), die van 19 tot en met 25 april zal worden gevaren.

Er stond deze week een flinke wind in Sanary-sur-Mer, dat vlakbij Hyeres ligt. Sven Coster: “Het was de hele week prachtig weer, maar het waaide behoorlijk, windkracht 4-5, en soms meer. Daarom zijn we in race twee binnen gebleven. We vonden het te riskant.”

Die laatste plaats in de tweede race konden de broers na de acht fleet races als slechtste resultaat wegstrepen. Verder werd bijzonder goed gevaren. Team Coster wist zelfs vier keer als eerste over de finish te komen, waardoor ze voorlopig eerste staan en zich verzekerden van een plek in de medal race. Hier doen de beste tien teams aan mee.

Ook de grote concurrenten, de wereldkampioenen van 2007 Nathan Wilmot en Malcolm Page (Australië), zitten bij de kopgroep. Zij hebben 26 punten en azen dus ook nog op het goud. Sven Coster is echter zelfverzekerd: “We gaan winnen morgen. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen!”

Sven en Kalle Coster zijn ook in Frankrijk om materiaal te testen. Hoewel de weersomstandigheden niet lijken op die van China, waar over het algemeen weinig wind staat, kan wel aan het materiaal gewerkt worden. Ook testen de broers nog verschillende boten voordat ze beslissen waar ze de Olympische Spelen in zullen varen. Sven Coster: “Tijdens de Sofia Cup in Palma de Mallorca hebben we het goed gedaan met weinig wind. Hier waait het hard en doen we het ook goed. Dat geeft een goed gevoel en de vooruitzichten zijn dan ook positief.”

De Semaine Olympique in Hyeres zal dagelijks te volgen zijn op Topzeilen TV, op de site van het Watersportverbond en Delta Lloyd. Kijk voor meer informatie en dagelijks verse zeilbeelden op www.topzeilen.tv

Voor alle uitslagen: http://pagesperso-orange.fr/voile.sanary/results470.htm

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: