Sven en Kalle Coster winnen Spring Cup 470 in Sanary-sur-Mer zonder te moeten zeilen

470 classIn het Zuid-Franse Sanary-sur-Mer waaide het vandaag te hard om te kunnen zeilen. De medal race van de 33ste Spring Cup kon daardoor niet door gaan. De broers Sven en Kalle Coster, die als eerste uit de kwalificatie races kwamen, konden dus zonder strijd het goud ophalen. Team Coster wist deze week enkele mooie resultaten neer te zetten en de broers konden laten zien dat ze goed presteren in voorbereiding op de Olympische Spelen.

Tijdens het WK 470 in Melbourne in januari van dit jaar werden de Costers nog twaalfde. Dit was voldoende om vormbehoud te tonen, maar de broers willen de lat hoger leggen.

In maart 2008, tijdens de Sofia Cup in Palma de Mallorca (Spanje), bewezen de Costers dat ze bij verschillende weersomstandigheden goede resultaten neer kunnen zetten. In een groot en sterk veld (83 deelnemers en meerdere kampioenen) wisten de Costers een bronzen plak te veroveren. Deze week, in Sanary-sur-Mer, komt daar dus een eerste plek bij.

Sven Coster: “We laten nu zien dat we allround kunnen presteren. Hoewel dit voornamelijk een test-event is waar we materiaal uitproberen en zeiluren maken is het wel lekker om te winnen. Alleen jammer dat we dit in de medal race niet nog een keer hebben kunnen bewijzen.”

Van 19 tot 25 april varen Sven en Kallen Coster, net als enkele andere zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg, de Semaine Olympique in Hyeres, Frankrijk.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: